Testissä Sony VAIO S15 – kevytkannettavien jokapaikanhöylä

artikkeli julkaistu:20 syyskuuta, 2012

Tom's Hardware otti testiin Sonyn uusimman sukupolven S-sarjan kevytkannettavan. Sony VAIO S15 on helposti muokattavissa omaan makuun, ja tuo pöytään useita haluttuja ominaisuuksia, kuten lisäakun, 3G:n, neliydinsuorittimen ja Nvidian näytönohjaimen.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan
 • #1
  Kiva juttu Sony Vaiosta
 • #2
  Oikein valaiseva artikkeli, kiitokset siitä.

  Jäi mietityttämään, jotta tuo SSD ja RAM päivitys on kaiketi samanlainen S13:n kanssa? RAM:n osalta Sonyn sivuilla kuitenkin mainitaan että siinä on DDR3L muistia ( 1.35V ) ja tuo teidän asentamanne pötkäle on normi DDR3:sta ( 1.5V ). Tämä ei kaiketi sitten haittaa?
 • #3
  Tämä oli todella hyvä artikkeli, joka vaikutti oman S15-koneeni ostoon. Kiitos siis siitä!

  Lisään kuitenkin muille lukijoille tiedoksi, että mikäli ostatte uudemman Win8-pohjaisen Vaion, sen kiintolevyn ja käyttöjärjestelmän vaihtaminen edellyttää muutamia lisätemppuja pelkän fyysisen levyn vaihtamisen ja asennuslevyn sisään tunkemisen lisäksi. Pelkästään em. tavalla toimimalla kone ilmoittaa levyn vaihduttua todennäköisesti "Secure boot failed. Operating system invalid." josta ei sitten pääse eteen eikä taakse, eikä optista asemaa tunnisteta sitten niin millään. Tämän voi kuitenkin korjata seuraavalla tavalla:

  - Käynnistä kone painamalla tietokoneen Assist-nappulaa (lähellä virtanäppäintä). Tämä tuo käynnistyksen yhteydessä esiin valikon, josta pääsee bios-asetuksiin.

  - Aseta biosissa boot modeksi Legacy.

  - Ota Secure boot pois päältä.

  - Tallenna asetukset ja käynnistä kone uudestaan.

  Itselleni oli lisäksi helpointa muuttaa käynnistyksen järjestystä siten, että kone katsoo ensin dvd-asemaa ja sitten vasta kiintolevyä. Jostain syystä Assist-valikosta käynnistyksen valitseminen dvd-asemalta ei oikein tuottanut tuloksia.

  Tämän jälkeen käyttöjärjestelmän asennusohjelmiston tulisi käynnistyä normaalisti. Jos tietokone lataa asennustiedostot, mutta jää jumiin kohtaan "windows is starting" tms. ruutuun, kannattaa tarkistaa onko biosissa boot modena varmasti Legacy.

  Toivottavasti tästä olisi jotain iloa tai apua muille käyttöjärjestelmää vaihtaville.

  Edittiä: Lisäyksenä vielä, että uudemmissa SVS15 -malleissa (ymmärtääkseni juuri win8-esiasennetut) ei juuri ole ajureita, joita esim. Win7 voisi käyttää. Oma Win7-alustaa nyt käyttävä mallini ei muun muassa tunnista verkkosovintinta, usb-ohjainta, ethernet-sovitinta jne. Useimpien muidenkin ajureiden kanssa sai tapella koko rahan edestä. Monia ajureita ei ilmeisesti ole laisinkaan olemassa - ehkä on siis pari kertaa syytä pohtia haluaako downgreidata Win8:sta mihinkään.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. helmikuu, 2013 @ 22:39
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.