Ensimmäisiä vihjeitä AMD:n seuraavan sukupolven Radeon-korteista vuosi nettiin

uutinen julkaistu:24 syyskuuta, 2012

Näytönohjainvalmistajien loputon kilpajuoksu jatkuu taas pian, kun AMD:n odotetaan julkaisevan seuraavan Radeon-sukupolven kortit ensi vuoden alussa. Sea Islands -nimellä tunnetun Radeon HD 8000 -sarjan korteista on alkanut tihkua tietoja, joiden todenperäisyydestä ei kuitenkaan voida mennä takuuseen useampi kuukausi ennen julkaisua. Videocardz.com-sivuston luotettavana pitämä lähde on ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Mikäli hinnat ovat tuollaiset ja suorituskykykin tuon huhun mukaiet, niin välittömästi kun saapuu menee tuo 8870 ostoskoriin. Mutta epäilen suuresti, tehot voivat olla lähellä 680:aa, tai oikein hyvällä tuurilla jopa paremmat. Olen kuitenkin sen verran pessimistinen mainittuihin lukuihin ja hintoihin, että jään vain odottomaan mitä on tulossa.
  Olisihan tämä kuitenkin erittäin mahtavaa AMD:n kannalta mikäli nämä huhut olisivat totta, ja sieltä tosiaan tulisi noilla tehoilla ja hinnoilla korttia ulos. Samalla pääsisi testaamaan ensimmäistä kertaa omaa AMD:n korttia (aiemmat itselläni olleet kortit ovat kantaneet vielä ATI:n nimeä, Sapphire Radeon HD 4850X2). Jäädään katselemaan ja ootellaan ihan rauhassa.

  Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
  Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless
 • #2
  Voi olla että haluavat vain vähän parannella osakkeidensa arvoa julkaisemalla tuollaisia lupauksia, mutta jos päästäisiin edes lähelle GTX 680:n tehoja n. 250 eurolla niin olisihan se melko hyvä saavutus.

  Mutta tietenkin on aina mahdollista, että nvidian mahd. 7-sarja laittaa vieläkin paremmaksi. :)

  "Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

 • #3
  Tehot voisi olla piirejä kovasti suurentamalla tuota luokkaa, mutta hinnat ei.. Jos 8870 on 670/680 luokkaa, niin kyllä on hintakin... Se on nähty jo niin monta kertaa, että hintojen suuruusluokka on kovasti lähellä kilpailijan suorituskykyä... Eli puhdasta feikkiä hintojen suhteen. Mutta saavutettavissa tehojen puolesta toki, jos vain tosiaan laitetaan enemmän piirejä samaan graffapiiriin. Mutta haplaa lystiä sellainen ei ole, vaikka saannit varmasti ovat paremmat nyt kuin 7870:n julkaisuaikoihin.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.