Microsoft: Surfacen näyttö on parempi kuin iPadissä

uutinen julkaistu:17 lokakuuta, 2012

Microsoft järjesti Redditissä pienen kysymys ja vastaus -tuokion, jonka aiheena oli mikäpäs muukaan kuin Surface-tabletti. Eräs kysysmys johon Surface-tiimiltä kaivattiin vastausta liittyi iPadin ja Surfacen resoluutioihin. Kuten tiedetään, Applen iPadissä resoluutio on 2048×1536 pikseliä, kun taas Surfacessa (RT) resoluutio on 1366×768 pikseliä. Microsoftin mielestä Surfacen näyttö on ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Kyllä sillä piste määrälläkin on merkitystä, jos ihmisen silmä ne vain erottaa. Koska se tarjoaa enemmän yksityiskohtia kuvaan. Tietysti kuvan kontrasti ja muutkin asiat vaikuttaa, mutta on tuo aika hurja väite.
 • #2
  Quote:
  Microsoftin mukaan subjektiivisissä testeissä
 • #3
  Vähän nostetaan kirkkautta ja saturaatiota niin subjektiivisesti suurin osa keskivertokäyttäjistä pitää sitä "parempana".
 • #4
  "Te mittaatte sen väärin" ;-)
  Yep, yep! Kyllä minä odottaisin oikeaa testi, jossa mitattaisiin värin toisto, kontrastit, kirkkaudet etc ennenkuin sanoisin mitään paneelin paremmuudesta.
 • #5
  Originally posted by Lumikki:
  Kyllä sillä piste määrälläkin on merkitystä, jos ihmisen silmä ne vain erottaa. Koska se tarjoaa enemmän yksityiskohtia kuvaan. Tietysti kuvan kontrasti ja muutkin asiat vaikuttaa, mutta on tuo aika hurja väite.

  Tätä ilmeisesti tarkoitit itsekkin, mutta juurikin tämä on minun mielestäni tärkeä pointti näitten tablettien kanssa. iPadin näyttö kun on jo sillä tasolla (tarkoituksella), että tämä erottelukyky tulee vastaan, etenkin jos tablettia ei tiiraile iDioottimaisen näköisesti 20 cm päästä naamasta, juuri optikolla mitoitettujen silmälasien kanssa.

  Tällöin näyttöjen kanssa tulevat esiin muut seikat. Etenkin juurikin nämä asiat, kuten kontrasti, kirkkaus ja heijastavuus, ovat erityisen tärkeitä mobiililaitteissa, joita käytetään myös ulkotiloissa; auringon alla, eikä pelkästään hämärretyssä kotiteatterissa.

  Vielä heittäisin tärkeänä mukaan mm. vasteajat ja väritoistot, joita artikkelissa ei kylläkään mainita. Sen kun on vaan nähnyt, miten halvatun pielessä voi väritoistokin olla, kun halvemman kastin lcd-näyttöjä näkee. Sitten tämä vastaavuus, jonka tärkeys on merkittävä videoiden ja pelejen kanssa, emmehän halua puolen sentin paksuisen epäselvän pikselipuuron seuraavan jokaista liikkuvaa kohdetta.

  Tämän lisäksi löytyy vielä sen seitsemän muuta asiaa jotka liittyvät näytön toimintaa ja ominaisuuksiin, katselukulmasta virrankulutukseen. Ongelmanahan tässä väitteessä onkin sitten se, että kun iPad ei käsittääkseni ole milään saralla huono näyttöineen, joten olisi aika temppu jos se oikeasti olisi edes huomattavalla tavalla parempi, paitsi tietenkin tämän heijastavuuden osalta.

  No aika näyttää, kun tämäkin saadaan vertailtavaksi puolueettomalle testaajalle...... ;)
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. lokakuu, 2012 @ 4:20
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.