Gartner ennustaa Androidin ohittavan Windowsin vuonna 2016

uutinen julkaistu:25 lokakuuta, 2012

Windows-laitteita on tänä vuonna käytössä mukaan 1,5 miljardia kappaletta. Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita on 608 miljoonaa. Jos ennusteita on uskominen, kääntyy järjestys toisin päin vuonna 2016, kertoo Reuters. Gartnerin mukaan vuoden 2016 loppuun mennessä Android-laitteita on 2,3 miljardia. Windows-pohjaisten laitteiden määrä kasvaa myös, mutta jää ennusteen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ei kyllä noin pitkään kestä. Enkä usko että microsoftin asema tulee parantumaan, tai varsinkaan noin paljon nousemaan.
 • #2
  Originally posted by MursuMafia72:
  Ei kyllä noin pitkään kestä. Enkä usko että microsoftin asema tulee parantumaan, tai varsinkaan noin paljon nousemaan.

  Mihin perustat käsityksesi?

  PS. En ole puolesta enkä vastaan.
 • #3
  Mobiililaitteiden merkitys tulnee vain kasvamaan, joten ei mitenkään mahdotonta. Mutta suuren yleisön liikkeitä on hankala ennustaa pitkällä aikavälillä. Mutta jos Android tarjoaa Matti Meikäläiselle samat palvelut edullisemmin kuin MS, niin ei tämä mahdoton tilanne ole.

  Kyllä minä uskon, että MS-tulee kanssa myymään mobiililaitteita ihan merkittäviä määriä. Luultavasti paljon enemmän, kuin pöytäkonepuolella tullaan ikinä enää pääsemään. Eli strategisesti siirtyminen mobiiliystävälliseen Modern UI:n on ihan perusteltua. Se, tykkääkö maksava yleisö siitä, on MS:n kannalta aika merkityksetön, jos mobiilipuoli vain saadaan kunnolla liikkeelle!
 • #4
  En kyllä tiedä onko nyt aivan oikein tilastoida samaan sarjaan mobiili-käyttöjärjestelmät ja tietokone-käyttöjärjestelmät, ja sitten sanoa että android ohittaa järjestelmien määrässä windowsin.
  Kyse on kuitenkin aivan eri kohderyhmälle tarkoitetuista järjestelmistä, android on mobiililaitteille, ja windows tietokoneille, ja veikkaan että suurimmalla osalla android-laitteen omistavista on lisäksi myös windows-tietokone.
  Android kasvattaa osuuttaan juuri siksi että suuri osa nykypuhelimista on jo jonkinlaisia älypuhelimia, ja koska tarjolla on paljon edullisia android-puhelimia, tottakai niitä myydään enemmän koska keskihintaisissa puhelimissa myyntimäärät tuppaa olemaan suurempia... mutta jos joku peruspuhelimen käyttäjä ostaa vaikkapa edullisen galaxy gion, tarkoittaako se sitä että hän siirtyy windows-tietokoneen käyttäjästä android-laitteen käyttäjäksi? ei, vaan hän ottaa windowsin lisäksi androidin.
 • #5
  Joo samaa mieltä että mobiili käyttikset ja tietokone käyttikset eivät kuulu samaan sarjaan. Muuten pitää ottaa kaikkien muidenkin laitteiden käyttikset mukaan. Käynnykällä ja PC-tietokoneella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Muuten esimerkiksi minun digiboxi kuuluu myös listaan, koska sillä pystyy tekemään monia samoja asioita.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. lokakuu, 2012 @ 19:54
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.