Tulevaisuudessa iPadeissä ja Maceissä voi olla sama suoritin

uutinen julkaistu:6 marraskuuta, 2012

Bloombergin tietojen mukaan Apple on koonnut joukon insinöörejä tutkimaan minkäläiset edellytykset Mac-koneissa on siirtyä Intelin valmistamista suorittimista ARM-pohjaisiin piireihin. Apple on käyttänyt x86-pohjaisia suorittimia OS X -koneissa vuodesta 2005 lähtien. Uutistoimiston mukaan muutos ei tule tapahtumaan vuodessa tai kahdessa, vaan kyse on pitkänaikavälin strategiasta. Analyytikkopiireissä ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Siitä vaan, mutta kysykää toki ensin AMD:ltä, onko helppo kilpailla Intelin kanssa työpöytäprosessoreissa.

  Onnea matkaan.
 • #2
  No eihän niiden tartte kilpailla Intelin kanssa jos Maccejä saa jatkossa vain 64 bittisellä Custom ARM prossalla... Jos ja kun Apple on ainoa firma, joka tekee prossaa, niin kukaan ei voi tehdä Apple kloonia, kun eivät saa noita kustom prossia. Intelin prossista löytyy varmasti enemmän tehoa, mutta normaali Apple käyttäjä ei välttämättä tarvitse sitä tehoa kovinkaan paljon ja ostaa silti laitteita. Professionaalikäyttäjille ängetään vain sitten vaikkapa 4-8 kustomoitua ARM pohjaista prosessoria, niin luultavasti sitten pyörii jo videoeditointisoftatkin, varsinkin jos ja kun ne on optimoitu juuri kyseiselle kokoonpanolle!
  Eli ei tuo kovinkaan mahdotonta ole Applen suljetuilla markkinoilla!
  Saavat tehtyä Airbookeista vielä ohuempia ja vielä pidempään akulla pyöriviä...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.