Nvidia varautuu Steamin Linux-julkaisuun lisätehoa lupaavilla ajureilla

uutinen julkaistu:8 marraskuuta, 2012

Steamin Linux-version suljettu beta-testaus on juuri alkanut ja Nvidia osallistuu julkaisuun omalla ajuripäivityksellään, jonka yhtiö lupaa paikoitellen jopa tuplaavan suorituskyvyn. Nvidialla on Linux-yhteisössä hankala maine, mutta pelaajien saapuessa myös Linux-alustalle, yhtiö pyrkii korjaamaan imagoaan, jota esimerkiksi Linus Torvalds kärkevästi kommentoi aiemmin. Torvaldsin mukaan ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Miten niin nvidialla on huono maine? Eikö se Ati ole aina ollut se vastarannankiiski näissä Linux asioissa? Nvidia sentään tukee myös vanhempia näytönohjaimia.

  Itse olen saanut nvidian kortit toimimaan Linuxissa paljon paremmin kuin Atin.
 • #2
  Nvidialla ehkä huono maine linux ympyröissä, mutta silti ne on aina toiminu paremmin linuxilla kuin amd/atit.
 • #3
  Juu samaa mieltä Leipurin kanssa, ATI:n kanssa ollut paljon ongelmia mutta NVIDIA:n kanssa ei koskaan! Ihme mouhuumista....
 • #4
  Nvidian huono maine perustuu juuri tähän väitteeseen:
  Quote:
  Nvidia on Linux-väen kannalta huonoin mahdollinen yhteistyökumppani, sillä yhtiö ei ole halukas jakamaan tietoa laitteistaan avoimeen koodiin pohjautuvien ajureiden kehittäjien kanssa.
  AMD taas jakaa tietojaan ainakin nykyisin. Avoimen lähdekoodin ajureilla ei käytännössä voi kuitenkaan pelata nykyisiä huippupelejä, on ne käytännössä vielä niin kaukana jäljessä "suljetuista" ajureista.
 • #5
  Nvidialla on ehkä huono maine vapaan lähdekoodin/vapaiden ohjemistojen yhteisöissä, mutta ei koko Linux-käyttäjäyhteisössä. Itse käytän nvidian suljettuja ajureita, enkä juurikaan välitä siitä onko lähdekoodi vapaa vai ei, jos vaan homma pelaa.
 • #6
  Samaan aikaan AMD:n leirissä:
  http://muropaketti.com/amd-sulki-linux-kehitysosastonsa
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. marraskuu, 2012 @ 16:53
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.