Pikavinkit Windows 8:n käyttöön

artikkeli julkaistu:17 marraskuuta, 2012

Vaikka Windows 8:n työpöytä näyttää pintapuolisesti samalta, järjestelmästä löytyy uusia ominaisuuksia, joiden tunteminen helpottaa käyttöä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan
 • #1
  Artikkelin kirjoittajan koneessa ei selkeästi ole muita käyttäjätilejä, eikä Vieras (Guest) tiliä ole aktivoitu.

  Kun koneella on useampia käyttäjätilejä luotuna ja/tai Guest-tili on aktivoitu ei omalta tilitään tarvitse kirjautua ulos toiselle tilille kirjautuakseen. Tästä on se hyöty että käyttäjätili jää taustalle auki käynnissä olevien prosessien pysähtymättä. Lataukset jatkuvat, avoinna olevat ohjelmat säilyttävät tietonsa jne.

  Siirtyäksesi toiselle käyttäjätilille jättäen oman tilisi taustalle yksinkertaisesti valitse uusi käyttäjä valikosta kirjautumatta ulos. Tämä avaa valitsemasi toisen käyttäjän kirjautumisikkunan.
  Larry
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. marraskuu, 2012 @ 17:28
 • #2
  Originally posted by L_Laffer:
  Kun koneella on useampia käyttäjätilejä luotuna ja/tai Guest-tili on aktivoitu ei omalta tilitään tarvitse kirjautua ulos toiselle tilille kirjautuakseen. Tästä on se hyöty että käyttäjätili jää taustalle auki käynnissä olevien prosessien pysähtymättä. Lataukset jatkuvat, avoinna olevat ohjelmat säilyttävät tietonsa jne.
  Larry
  Näin on itse asiassa tilanne. Kiitos hyvästä lisäyksestä!
 • #3
  Win+PrtScn on joko uusi, kauan odotettu komento, tai sitten olen vain missannut jotain hyvin oleellista. Pitää kokeilla, kun tulen taas windows koneelle. Saako tämän ominaisuuden tallentamaan kuvan jonnekin muualle? En välttämättä tahdo SSD:tä täyttää kuvilla, kun niitä tulee kuitenkin napsittua varsin suurissa määrin. Toimiiko Win+Alt+PrtScn nykyisen ikkunan tulostamiseen ja automaattiseen tallennukseen? Vaikka Windows (toivon mukaan) tallentaakin kuvat automaattisesti .png -muotoon, saako tiedostomuodon valita jollain asetuksella?

  Saako Windowsin käynnistymään seiskan tapaan suoraan työpöydälle aloitusvalikon sijaan? Ainakaan Windows 8:n beta-versiossa desktop-sovellukset eivät käynnistyneet ennen desktopille siirtymistä, jonka takia haluaisin sen käynnistyvän sinne. Muutenkin kivempi nähdä taustakuva ja tuttu ja turvallinen työpöytä koneelle saavuttaessa.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. marraskuu, 2012 @ 23:01

  Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M
 • #4
  Terve mulle koneen myyjä selitti että win 8 käyttiksellä pystyy valmistamaan käyttiksen latauslevyn onko näin ja jos on niin miten tapahtuu. Olen löytäny kohdan tyjennä kaikki ja palauta alkuperäiseen. poistaako tämä kaiken levyllä olevan ja palauttaa vain käyttiksen?

  Se mikä ei tapa se vahvistaa
 • #5
  Sopivia ohjeita Windows 8:sta.
 • #6
  Liekö kenelläkään viisautta tai taitoa palauttaa win 8.1 "järjestelmänvalvoja"
  Tämä hävisi kun poistin salasanakäytännön tietokoneen käynnistyksessä.
  Nyt tilanne on hankala kun en pysty tekemään minkään sorttisia muutoksia
  järjestelmään. Tällä ohjeella poistin aktivoinnin.
  http://www.hardware.fi/artikkelit/artik...navigoimiseen/5

  Kyseisellä ohjelmalla netplwiz en nyt pysty palauttamaan hukattua järjestelmänvalvojaa.
  Joku estää kyseisen softan käynnistymisen. Pyytelee valvojan salasaa, mutta ei aktivoi minne kirjoittaa salasanan.Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.