Windows 8 -bugi mahdollistaa käyttöjärjestelmän saamisen ilmaiseksi

uutinen julkaistu:21 marraskuuta, 2012

Microsoftin aktivointiprosessista on löytynyt aukko, jota käyttämällä piraatit voivat saada täysin toimivan, virallisen Windows 8 -version. Turva-aukkoa voi hyödyntää kaikilla Windows 8 -versioilla, olivat ne sitten maksettuja tai eivät. Asia levisi alun perin Redditissä, ja siitä uutisoi Windows Wave. Windows Media Centerin saa tällä hetkellä rajoitetun ajan tarjouksena ilmaiseksi, ja ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  En aio käyttää tuota hyväkseni koska en huoli Win 8 edes ilmaiseksi,Win 7 on täysin hyvä käyttis omaan käyttööni ja lisäksi lukemani Win 8 käytön hankaluudet ja suoranaiset bugit - lähinnä ajurit - ovat aiheuttaneet suoranaisen inho reaktion itsessäni.
 • #2
  Itsehän saisin Dreamsparkin kautta tuon ilmaiseksi, mutta ei oikein nappaa. :)
 • #3
  Testasin kannettavassa, mutta viikon käytön jälkeen lähti Windows 8 roskiin ja seiska takaisin. Eli ole olisi tuolle edes tarvetta.

 • #4
  en lähde päivittämään pelkän päivityksen ilosta ja kuten sanottu älä korjaa jossei ole rikki.

  Ei vain ole syitä tarpeeksi kumotaakseen seiskaa. ja kolmella 23" monitorilla (ei kosketus) 8:n lääppäri liittymän käyttö vaikuttaa entista oudommalta ajatukselta eikä 3. osapuolen "purkka valikot" kiinnosta.

  "hyvä" että nvidia ajurit nyt toiviat edes seiskalla gtx 680 sli, 3 monitorin surroundilla esim BF3 pelattaessa. (säätöä oli..)

  kanettavassa on tosin ollut nyt käytössä jonkun aikaa ja tähän sigun koneeseen ei ole tulossa, ei sillä että se nyt olisi täysin susi, vaan sillä, että se ei mielestäni tuo mitään lisäarvoa/käytettävyttä verattuna jo ennestään olevaan seiskaan.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. marraskuu, 2012 @ 19:19
 • #5
  nyt ärsyttää :D no voiha sitä ny sit aktivoida muillekkin koneille tuo winddow :) mikä siin on nii vaikeaa käyttää bähä aikaa ja vaivaa opetella kunnolla käyttää tota win8:sia ni valittajat huomaisi et kuinka nopea,käytännöllinen ja hyödyllinen win8 on. ja sen alpha version perusteella ei voi sanoa et windows 8 on paska. mut eron win7 kyllä huomaa. ja eikä tarvi tulla tänne russuttaa et windows8 on iha paska, en osaa käyttää metroa ja näppäinyhdistelmiä.

  NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.
 • #6
  Originally posted by olliboi:
  nyt ärsyttää :D no voiha sitä ny sit aktivoida muillekkin koneille tuo winddow :) mikä siin on nii vaikeaa käyttää bähä aikaa ja vaivaa opetella kunnolla käyttää tota win8:sia ni valittajat huomaisi et kuinka nopea,käytännöllinen ja hyödyllinen win8 on. ja sen alpha version perusteella ei voi sanoa et windows 8 on paska. mut eron win7 kyllä huomaa. ja eikä tarvi tulla tänne russuttaa et windows8 on iha paska, en osaa käyttää metroa ja näppäinyhdistelmiä.
  kukaan ei ole kommentoinut että w8 on P*SKA??

  esim itsellä on ollut käytössä se jo PIDEMMÄN aikaa ja en vain pidä siitä. kannattaa vähän lukea tarkemmin kuten itse sanoin "kanettavassa on tosin ollut nyt käytössä jonkun aikaa" ELI moni ON käyttänyt ja "opetellut" sen varsin läpikotaisesti eikä siltikään tykkää muutoksesta.

  w8 kone citymarketista toimii taatusti hyvin ja ongelmitta....
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. marraskuu, 2012 @ 15:50
 • #7
  Kylläpäs vituttaa näin rehellisesti Win8:n ostaneena.

  2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit
 • #8
  Seiskalla menen ysiin asti ainakin. Kasin skippaan kuten vistan XP.n ja seiskan välillä.

  FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100
 • #9
  Rehellisen W8 pro:n ostin ja maksoi vain 29,90€. Ei paha hinta virallisesta ;)

  PÖYTÄKONE; Gigabyte GA-Z77X-D3H | INTEL 2550K @ 4,5 Phanteks ph-tc14cs | XFX R9 280X Black Double Dissipation Edition | Grandia GD08 | HyperX 2x4GB | Corsair TX550M 550W | Corsair 60GB SSD
  HTPC/SERVER; Asus F1A75-M | A8 3850 Llano with Kozuti | HyperX 4GB | Grandia GB05B | 2 X Western Digital 1,5TB | Corsair TX550M 550W
  REITITIN: Asus RT-N66U
 • #10
  Omituista, että rölleistä noin moni on uutta vastaan.
  Toistan, että ensin pitää kunnolla testata, niin sitten voi alkaa arvostella.

  Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
  Never say never again.
 • #11
  Originally posted by Curvy2:
  Omituista, että rölleistä noin moni on uutta vastaan.
  Toistan, että ensin pitää kunnolla testata, niin sitten voi alkaa arvostella.

  Ei ollut ati tehnyt enää mun näyttikselle ajureita tähän -> ei OpenGLää -> minecraft ei käynnistyny -> takas seiskaan
 • #12
  Pakko oli tätäkin nyt tulla kommentoimaan :)

  Mielestäni käyttöjärjestelmä joka vaatii liian pitkää (useampi päivä) testaamista että sen ymmärtää ei ole joko toteutettu hyvin tai sitten se ollaan jo valmiiksi tiedostettu käyttäjien kesken. Esimerkiksi usein kuulee puhuttavan Linuxista samaan sävyyn; "Vaatii säätämistä", "Ei voi pelata", "Ei toimi kuin Windows" jne jne, mutta tuonhan pitäisi jo jonkin sortin maalaisjärkikin sanoa että ei toimi kuten Windows, koska se ei ole Windows.
  Mitä taas tulee Windows 8:iin, niin nimensä mukaisesti se edelleen on Windows. Mikäli se taas ollaan tehty niin sekavaksi ettei Windowsia 20 vuotta käyttänytkään ymmärrä systeemiä, niin jokin on mielestäni pielessä.
  Siinä kohtaan toi meni pieleen kun pistettiin sama järjestelmä kaikille alustoille, eli puhelimille, tableteille, läppäreille (läppäreissäkin tuo vielä menee kunhan itse läppäri on sitä silmälläpitäen suunniteltu, esim kosketus alusta tukee useampaa sormea). Mutta sitten kun tuota järjestelmää pitäisi käyttää työkoneella/perinteisellä pöytäkoneella, niin tuo järjestelmä ei enään olekkaan niin vakuuttava. Juuri kuten Golden_Kebab sen jo totesikin, tuntuisi itsestänikin hassulta käyttää Win 8:ia useammalla monitorilla.
  Sitten se paljon porattu Start/Käynnistä valikko, kaikki eivät sitä tarvitse edes Win 7:assa. Mutta esimerkiksi allerkirjoittanut, olen tottunut sieltä Windows 95:stä saakka käyttämään sitä, niin sen puuttuminen kyllä hämmentää hieman. En millään muotoa kuitenkaan ole sanomassa etteikö ilmankin oppisi olemaan, mutta miksi ihmeessä vaihtaisin toimivan Windows 7:kan (joka on ehdottomasti tähän astisista Windowseista paras) järjestelmään johon minun pitäisi tutustua "uudelleen"?
  Käytän myös, ja suurimmaksi osaksi, Linuxia (OpenSUSE tällä hetkellä), koska pidän sen muokattavuudesta sekä monet käyttämäni ja tarvitsemani ohjelmat ovat sekä ilmaisia että usein vieläpä mielestäni parempia kuin Windowsin maksulliset vastineensa. Se Linuxista.
  Uutiseen. Tiedä sitten onko tuo kenelle hyvä asia, ehkäpä heille jotka muutoinkin warettaisivat Winukkansa, mutta varsin helpolta tuon aktivoimisen/kiertämisen näköjään saa toteutettua.

  Se piti vielä sanoa tuosta Win 8:sta, että onnistuessaan vakuuttamaan myös kaltaiseni jäärät, voi siitä tullakkin varteen otettava vaihtoehto, mutta ainakaan näillä näkymin en koe mitään syytä päivittää 8:iin, ehkä siinä kohdin mikäli olisin hankkimassa myös Win 8 luurin, esmes Lumia 920:sen. Mutta sitäkin vastaan itselläni sotii se että, olen jo kertaalleen liittynyt Android maailmaan, niin ei tee yhtään mieli siirtyä toimivasta ekosysteemistä vielä melko epävarmaan sellaiseen. Itse jään vielä odottelemaan ainakin mahdollista Ubuntu puhelinta, josta olikin jossain vaiheessa puhetta.. Vapaaseen lähdekoodin sijoittuva luuri, jolla voisi ohajata esim työpaikalla pelkästään näyttöön, hiireen ja näppikseen liitettynä tietokonetta, ja töiden jälkeen ottaa järjestelmä mukaan kotiin. Taskussa laite toimisi puhelimena/kannettavana media päätteenä jne, kotona vaikkapa telkkuun liitettynä kodin viihdekeskuksena. Vieläkunhan noihin kännyihin saadaan vielä enempi tehoja niin tuostakin voi tulla arkipäivää..

  http://www.youtube.com/watch?v=wzc0uMXGFBY

  Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
  Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless
 • #13
  Jotenkin tuntuu että tämä on ihan tarkoituksellista mainontaa Microsoftilta. Mutta valitettavaa on että kuluttajat ei halua Win8 edes ilmaiseksi.
 • #14
  Johtunee varmaan siitä, että kaikki firmat ja kotikäyttäjät ovat tottuneet jo vanhempaan ja turvalliseen. Miksi jatkuvasti päivittää uutta versiota, kun vanhempi tuntuu toimivalta.

  Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
  Never say never again.
 • #15
  niin se mun mummukin sanoo vanhasta nokia 6220:sta että mitä sitä hyvää puhelinta vaihtaa ku ihan yhtä hyvin tälläkin voi soittaa kuin muillakin. hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä. ja jos ny on vaa päättäny et" yhyy en siirryikinä" niin joutuu tyytyyn linuxiin.

  NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.
 • #16
  Joo,en ollut kyllä päivittämässä,ei se kunnolla napannut,kun kokeilin testiversiota,deramsparkista tuon kyllä saisin kohta ilmaiseksi,kuten muutkin winukat,...Mutta Seiskalla,ja XP:llä mennään vieläkin :)

  Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit
 • #17
  Originally posted by olliboi:
  hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä.
  Miten niin jokaisen on pakko siirtyä käyttämään "metroa" ????

  Esim. XP toimii siihen asti kun mm. ohjelmat tehdään yhteensopiviksi sille.
 • #18
  onko tää viellä mahdollista ladata? Onko laillista hyödyntää tätä "bugia", ja onko tuo sitten pysyvää, vai voiko microsoft unactivoida sen kun huomaa virheensä?
 • #19
  eihän toi alkuperäinenkään pljoa maksa ja kokemuksesta tiedän, että ei sit tuu myöhemmin niin paljoa ongelmia.
  Ne meinaan vaatii sitä aitoa koodia.

  Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
  Never say never again.
 • #20
  Originally posted by olliboi:
  niin se mun mummukin sanoo vanhasta nokia 6220:sta että mitä sitä hyvää puhelinta vaihtaa ku ihan yhtä hyvin tälläkin voi soittaa kuin muillakin. hei haloo tähä metroon on tultu ja siihen on totuttava, joskus jokaisen siihen on jokatapaukses siirtyä. ja jos ny on vaa päättäny et" yhyy en siirryikinä" niin joutuu tyytyyn linuxiin.

  Mummosi on viisas kun käyttää tarkoitukseen soveltuvaa vanhaa toimivaa peruskännyä.

  Windows kasin tyyliin ei tarvitse kenenkään tottua. Se käyttis on tehty mobiilipuolen pönkittämisen ehdoilla kosketusnäytöillä käytettäväksi. Kasi saattaa muuttua elinaikana aika paljon ja tuleva windows 9 voi olla jotain ihan muuta JOS pääpaino on näppis + hiiri käytössä. Metro varmasti säilyy, mutta sen merkitys voi pienentyä huomattavasti tietokoneissa... Mahdollisesti pelkkä erikseen käynnistettävä lisäosa työpöytäwindowsiin. Niinhän sen olisi pitänyt mennä alunperinkin...
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. marraskuu, 2012 @ 2:21

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven
 • #21
  Joo, mummoni on ollut tyytyvinen ihan pikkuseen Samsungin simpukkapuhelimeen ja olen nyt vaan huomannut, että ei noi kaikki nuoremmatkaan tajua tekstiviestimahdollisuutta.
  Siis on yritettetty soitella kaiken aikaa, vaikka itse en ole juuri sillä hetkellä ollut saavutettavissa.

  Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
  Never say never again.
 • #22
  Quote:
  jartar
  Kasi saattaa muuttua elinaikana aika paljon ja tuleva windows 9 voi olla jotain ihan muuta JOS pääpaino on näppis + hiiri käytössä. Metro varmasti säilyy, mutta sen merkitys voi pienentyä huomattavasti tietokoneissa... Mahdollisesti pelkkä erikseen käynnistettävä lisäosa työpöytäwindowsiin. Niinhän sen olisi pitänyt mennä alunperinkin...

  Jotain kyseistä tyyliä 9 olis kova juttu, samoin pakollinen käyttöliittymä vapaaehtoiseksi.

  Kaiken kaikkiaan W7 on mielestäni hyvä käyttis, siihen tyyliin 9 käyttöliitymä metro vapaa ehtoiseksi, joitain uudistuksia varmaan tulee kun eivät pilää sitä.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. marraskuu, 2012 @ 13:12
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.