Joka kuudes myyty tietokone on iPad

uutinen julkaistu:8 helmikuuta, 2013

Maailmanlaajuisesti tietokoneiden toimitukset kasvoivat 12 prosenttia vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä. Perinteisten tietokoneiden juhlasta ei kuitenkaan ollut kyse, sillä tablettien osuus myynnistä oli yli kolmannes. Joka kuudes viime vuoden lopulla myyty tietokone oli iPad. Maailman suurin tietokonevalmistaja oli edelleen Apple, jonka iPadit siivittivät sen 20 prosentin markkinaosuuteen. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Huoh mikä tietokone iPad muka on? Nokian N900:kin lähempänä tietokonetta. Luulis et tietokoneella voisi asentaa mitä tahansa ohjelmia sekä kehittää niitä yms.
 • #2
  @1 Voihan niitä. Saattaa tarvita hieman korkeamman tason koulutuksen.

  Mutta periaatteessa olen samaa mieltä. Tabletit saisivat olla kokonaan oma kategoriansa. Kumminkin ovat niin erilaisia tuotteita niin erilaiseen käyttötarkoitukseen. Ainakin jos omaan käyttööni vertaan.
 • #3
  Mikä lasketaan tietokoneeksi? Yritin googlailla, mutta en löytänyt tarkkaa määritelmää.

  Ymmärtääkseni iPadit, xTabletit ja uudet kännykät eivät ole tietokoneita, koska niiden kehitysideologia on viihdekeskus painoitteinen. Tietokone suunnitellaan,valmistetaan ja markkinoidaan henkilökohtaisen tuottavuuden työkaluna. Monet tietokoneet ovat viihdekäyttöön ja monet tabletit työhön, mutta eroittava tekijä on suunnitteluvaiheen painotus työhön/viihteeseen. Merkittävin ero siis tulee suunnitteluvaiheessa, ei käyttäjästä, eikä markkinoinnista.

  Parempi luokitus olisi: viihteeseen- tai ammattikäyttöön tarkoitettu.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.