Windows XP:n tuki loppuu, löytyy vielä joka kolmannesta koneesta (PÄIVITETTY)

uutinen julkaistu:4 maaliskuuta, 2013

Microsoft on lopettamassa Windows XP -järjestelmän tuen ensi kuun ensi vuoden huhtikuussa, mutta yli 12 vuotta vanha käyttöjärjestelmä on edelleen maailman toisiksi suosituin. Windows XP löytyy Netmarketshare.com-sivuston tilastojen mukaan 38,99 prosentista maailman tietokoneita. Windows 7 ohitti pitkäaikaisen johtajan XP:n vasta viime vuoden lokakuussa ja viimeisimmissä tilastoissa se ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Loppuu vasta 2014 huhtikuussa.
 • #2
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/end-support-help
 • #3
  Windows XP SP3 and Office 2003
  Support Ends April 8, 2014

  Ei se XP mihinkään häviä koneista tuolloin.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. maaliskuu, 2013 @ 20:18
 • #4
  Hyvää maanantai-iltaa kaikille Toms Hardwaren lukijoille.

  Ihmisten medialukutaitoa koetellaan, mutta onneksi kommentoijat ovat hereillä. Windows XP -käyttäjillä on siis todellakin vielä yli vuosi aikaa päivittää käyttöjärjestelmänsä nykyaikaisempaan versioon.

  Tuen päättymisen jälkeenkin Windows XP käynnistyy ja toimii normaaliin tapaan. Tuen päättymisen jälkeen Microsoft ei kuitenkaan enää julkaise automaattisia korjaustiedostoja ja päivityksiä tai tarjoa teknistä tukea. Tämä saattaa altistaa tietokoneen erilaisille haittaohjelmille.

  Lisätietoja tuen päättymisestä saatte luotettavimmin suoraan meiltä Windows-elinkaaren tietosivulta (windows.microsoft.com/fi-FI/windows/products/lifecycle) tai asiakaspalvelustamme (microsoft.fi/yhteystiedot)

  Ystävällisin terveisin,
  Microsoft Oy
 • #5
  Huh,minä jo säikähdin,mietinkin jo miten se näin nopeasti olisi loppunut,oi kun kaikki winukat olisivat kuin Xp,niin ongelmia ei olisi oikeastaan laisinkaan,kun tuo niin hyvä,ja kevyt käyttöjärjestelmä olisi olemassa vielä pidempään, :)
  T:Voisin asentaa koneelleni toiseksi käyttöjärjestelmäksi Winxp 64bit Pro,kiitos Microsoftin Dreamsparkin :)

  Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit
 • #6
  Kyllä XP:llä ja hyvällä virusturvalla pärjää pitkään tuen loppumisen jälkeenkin. Ja mihinkäs sitä vaihtaisikaan kun joka Win-versio on entistä oudompi käyttää... uusinta 8-versiota en ottaisi vaikka maksettaisiin sen käytöstä.
 • #7
  Uudet käyttikset ei välttämättä toimi vanhemmissa koneissa joten tällä mennään loppuun asti.
 • #8
  Jos ja kun päivität uudempaan, niin vastassa on epämiellyttävä yllätys MS on estänyt vanhempien Office tuotteiden käytön W8:ssa.

  Ikävä huomata päivityksen jälkeen, eivät varoita missään että järjestelmässä on tarkoituksellella tehty vanhojen sovellusten asennus/suoritus esto!

  En todellakaan usko että 32bittinen Office ei voisi toimia ok, määrävän aseman väärinkäyttöä tai jotain sellaista :-(
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. maaliskuu, 2013 @ 15:01
 • #9
  Wanhaan koneeseen ei todellakaan kannata vaihtaa XP:n tilalle muuta, etenkin jos kone on toiminut moitteetta vuosia jonkin tietyn sovelluksen ja tehtävän hoitamisessa.

  Tietoturva ei ole ongelma, kukapa nyt wanhalla koneella surfailisi? Sitä varten kun on jo ihan muut koneet tuoreemmilla käyttiksillä ja softilla...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.