Analyytikko: Tablettimyynti ohittaa PC-myynnin tänä vuonna

uutinen julkaistu:7 toukokuuta, 2013

BitChemy Venturesin analyytikko Sameer Singh on sitä mieltä, että tablettien toimitukset ohittaisivat perinteiset PC-toimitukset vuoden kolmannella neljänneksellä, kirjoittaa Cnet. Ensimmäisessä Singhin esittelemässä ennusteessa käännekohta olisi Q3:n puolivälissä, eli selkeästi vuoden lopussa. Perinteisten PC-koneiden myynti putoaisi noin 70-75 miljoonaan kappaleeseen samalla kun tablettimyynti ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Yep... Sitähän se on... Täppärin teho piisaa normaalikäyttäjälle kaikkeen tarpeelliseen ja MS taisi osua oikeaan arvatessaan, että työpöytäpuoli on kuivumassa kasaan jollakin aikavälillä.
  Tosin pudotus alkaa loiventua jossain vaiheessa. Jollain härväkkeellä ne työtkin on tehtävä, mutta harvempi kotiin tarvitsee postin ja sivujen lukemiseen täppäriä kummempaa laitetta.
 • #2
  3-4 vuotta vanha PC riittää peruskäyttöön vallan mainiosti. Mites nykyiset tabletit 3-4 vuoden kuluttua? PC koneiden päivitystarve on romahtanut. Joten miksi ihmiset ostaisi jatkuvasti uusia koneita?

  Työkoneiksi tableteista ei ole vähään aikaan.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. toukokuu, 2013 @ 9:48
 • #3
  Originally posted by Makeke:
  3-4 vuotta vanha PC riittää peruskäyttöön vallan mainiosti. Mites nykyiset tabletit 3-4 vuoden kuluttua? PC koneiden päivitystarve on romahtanut. Joten miksi ihmiset ostaisi jatkuvasti uusia koneita?

  Työkoneiksi tableteista ei ole vähään aikaan.

  Hyvin huomiotu. Puhumatta tablettien iänkestosta. Ani harvassa vehkeessä nämä litium-ioni akut kestävät 3 vuoden paremmalle puolelle. Monessako tabletissa ne on edes mahdollista vaihtaa, niin kuin ne on lähes joka läppärissä?

  Puhumattakaan onnettomuusherkkyydestä ja kulumisesta, mikä on todennäköisyys tipauttaa koti-pc kädestään bussimatkalla, niin että se menee palasiksi? Entä miten helposti hinkkaat sormillasi ja taskuillasi pöytäkoneen näytön hajalle. Entä ohjelmapuoli, sekä etenkin androidi puolella ns. android mätä?

  Ja joka ikinen kerta, jos mitään vikaa tulee, niin ainoa vaihtoehto tuntuisi olevan uuden hankkiminen. Samaan aikaan kun kotikoneeseen riittää uusi näppäimistö/näyttö/prosessori.......
 • #4
  Well... jos täppärin ostaa kolmen vuoden välein siihen 200-300 euron hintaan, niin osa kokee sen ihan asialliseksi touhuksi... 3 Vuoden kuluttua nykyisill täppäreillä ei varmaankaa tee juuri mitään, mutta siksipä se onkin laitevalmistajille "parempi" tuote kuin 6-7 vuotta kättökelpoisena kestävä pöytäkone.
  Mutta saas nähdä kuinka näiden kanssa käy. Suunta näyttäisi olevan kyllä täppäripainotteiseen suuntaa.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.