Microsoft toi Käynnistä-napin takaisin - hiiren kylkeen

uutinen julkaistu:24 toukokuuta, 2013

Microsoft yrittää helpottaa Windows 8:n kosketukselle optimoitujen toimintojen käyttöä tuomalla markkinoille kaksi hiirimallia, joihin on liitetty pikanäppäin Käynnistä-ruudun avaamiseen. Käytännössä kyseessä on siis näppäimistöstä tuttu Windows-näppäin uudessa paikassa. Sculpt-sarjaan kuuluu Sculpt Comfort Mouse - ja Sculpt Mobile Mouse -mallit, joista Comfort-malli on nimensä mukaisesti ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Srsly?
 • #2
  Voiko ton touhun ottaa joku tosissaan enää?
 • #3
  Tuntuu että MS:llä on nykyään joku hullu jossain kopisa mikä suunnittelee kaiken, sillä asiakaskuuntelua ei näytä enää olevan.
 • #4
  Vähintäänkin naurettavaa...

  Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S
 • #5
  lulwut
 • #6
  Siis WTF? SRSLY ensi xbox ja nyt tämä.....
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. toukokuu, 2013 @ 20:55


 • #7
  Olen itse laittanut myös Windows-napin hiireen. Toimii ihan hyvin ja toisessa napissa on sovellusvalikko. Mutta eihän normi käyttäjillä ole ylimääräisiä nappeja hiiressä. Monikaan ei tuon takia uutta hiirtä osta. Eikä normi käyttäjät useinkaan käytä pika-näppäimiä. Kannattaisikohan microsoft tuoda se käynnistä-nappi takaisin? Itselleni olisi vielä tärkeämpää, että voisi käynnistää työpöydälle.
 • #8
  Itselleni olisi tärkeintä, että tuon Metro UI:n saisi disabloitua tai mahdollisesti jopa poistettua kokonaan, niin sitten voisin siirtyä käyttämään Windows 8:ia. Muussa tapauksessa jään odottamaan Windows 9:iä, mutta todennäköisesti sekin on samanlaista roskaa kuin 8. Ellei kenties vielä pahempaa.
 • #9
  Originally posted by MrRockker7:
  Olen itse laittanut myös Windows-napin hiireen. Toimii ihan hyvin ja toisessa napissa on sovellusvalikko. Mutta eihän normi käyttäjillä ole ylimääräisiä nappeja hiiressä. Monikaan ei tuon takia uutta hiirtä osta. Eikä normi käyttäjät useinkaan käytä pika-näppäimiä. Kannattaisikohan microsoft tuoda se käynnistä-nappi takaisin? Itselleni olisi vielä tärkeämpää, että voisi käynnistää työpöydälle.

  Tuo on kyllä ollut mahdollista jo pitkään ClassicShell ohjelmalla (ilmainen opensource ohjelma).


  Quote:
  Itselleni olisi tärkeintä, että tuon Metro UI:n saisi disabloitua tai mahdollisesti jopa poistettua kokonaan, niin sitten voisin siirtyä käyttämään Windows 8:ia.
  Tämäkin siis onnistuu samalla ClassicShell ohjelmalla.

  *muoks*
  Ei nyt varsinaisesti poista, mutta sinnekin vielä halutessaan pääsee esim. näppäinyhdistelmällä.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. toukokuu, 2013 @ 21:54
 • #10
  Ensimmäinen edes jollakin suhtaa uusi järkeenkäyvä idea, jonka microsoft kehittää ja sitten haukutaan hulluksi pelleilyksi?

  On myönnettävä, että microsoft on vetänyt pirun monta väärää linjaa tässä, mutta järkevähän tämä uusi idea on, kun kerran metrovalikko ei enää ole nurkkasijoittunut, kuten se tähän asti on ollut. Siinä on järkeä, että siihen on helposti päästävissä käsiksi pelkällä hiirellä mistä kohtaa näyttöä tahansa. Jos tähän suuntaan ollaan menossa, niin tuon napin tuplaklikkaaminen toisi vaihtoehtoisesti työpöydän esiin.

  Kyseisen napin alle voisi laittaa myös kosketusnäyttöön viittaavia toimintoja, kuten kyseinen nappi pohjassa voisi kiskaista oikealta seuraavan sivun....tai 10 muuta vastaavaa toimintoa. Mutta kritiikittä tuo ei pääse. Hiirestä olisi löytynyt montakin parempaa paikkaa kyseiselle napille, sellaista paikasta, josta sitä ei jatkuvasti pökkää vahingossa.

  Toinen kritiikki on siinä, että monta ongelmaakin olisi voitu ratkaista tälläisen sijaan. Kuten nyt tämä metro, siitä ei todellakaan olisi vaikeaa tehdä työpöytäystävällisempää. Pari painiketta lisää. esim. virtapainike, ohjauspaneeli, tietokone yms ja kylmästi win 7:skan hakurivi, joka ottaa kirjoitetun tekstin vastaan automaattisesti. Mikä siinä on niin vaikeaa, se helpottaisi tabletillakin, kun olisi rivi josta tökätä virtuaalinäppis hakua varten.  Ja classic shell..... Onko se niin, että microsoft saa tehdä tarkoituksella asiat väärin, enemmän poliittisista kuin käytännöllisistä syistä, sekä esittää vain tyhmää ja olla tekemättä mitään, koska joku muu korjaa sen? Asia on muutettavissa classicshellillä, OK se tiedetään, mutta moniko lopulta haluaa vaihtaa järjestelmään, vain joutuakseen asentamaan lisää, että sen kanssa tulisi toimeen?

  Windows kahdeksan, on vähän kuin Vista aikanaa siinä mielessä, että se ei ole mikään pakollinen päivitys, eikä mitenkään selvästi ylivoimainen aikaisempiin verrattuna. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa, enkä voi kovin moittia valintaa sen ja seiskan välillä. Mutta se politiikan pelaaminen on se mikä saa minulla välittömästi kasin suhteen karvat pystyyn.

  Ihan oikeasti, sitä politiikkaa on jo muutenkin liikaa, pitääkö suuryritysten alkaa sotkemaan sitä käyttöjärjestelmiinkin? Eivätkö ihmiset saa itse päättää, että onko pöytäkoneet vai tabletit heidän juttunsa, onko niitä pakko väkisin yrittää ajaa kaikki tabletteihin tai vastaaviin? Edes 2012-serverin kanssa ei metrolta säästy. Vaikka kaikki muu onkin tehty huomattavasti 2008:sia paremmaksi ja helpommaksi.

  Metro pilaa serverissäkin muuten loistavaa pakettia, sen soveltuessa nimenomaan tuohon serveriin, kuin chihuahua vahtikoiraksi. Joten itse aion pysyä 7 kanssa, koska mitään merkittävää syytä vaihtamiseen ei ole, ihan vain näin "poliittisen kehittämisen" vastustamiseksi.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.