Testissä: joko tehotabletti päihittää kevyen kannettavan?

artikkeli julkaistu:15 kesäkuuta, 2013

Halusimme testata, joko tehokas tabletista läppäriksi muuttuva laite korvaisi perinteisemmän kannettavan liikkuvan työntekijän arjessa. Omien laiteluokkiensa edustajina toimivat Samsungin Ativ Smart PC Pro sekä Series 9 Ultrabook.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan
 • #1
  Kiinnostava artikkeli, vaatisi vain luultavasti enemmän laitteita vertailuun, sillä kuten artikkelissa itsessäänkin mainittiin. Hybriditäppäreiden erot keskenään ovat melkoisen isoja. Sitten kun tuo täppäriosa yksinään alkaa olle siellä puolen kilon luokkaa, niin sitten hypridiominaisuudeksin suhteessa parenevat. On tulossa malleja, joissa telakka paitsi lisää näppäimistän, niin se lisää myös tehoja akkulisäyksen ohessa.
 • #2
  nyt kun tulee haswell joka lisää akunkestoa riittäväksi niin itseäni ainakin kiinnostaa dellin xps 12 i5 4200u prossulla. hinta 1200 dollaria eli jos on 1200 euroa niin paljon halvempi kuin tämäntestin laitteet. tosin tablettikäyttö on huonompi koska paino ja paksuus sekä isompi näyttö.

  sonyn duo 13 ei itseäni ainakaan saanut innostettua, toivonmukaan acer julkaisisi jonkun hybridin ja asus myös ja että ne tulisi suomeenkin ensi kuun puoleenväliin mennessä(dell sanonut että suurimmille markkinoille tulee myyntiin 9. heinäkuuta, saa tosin nähdä koska suomeen, jossain luki että ensi viikolla tulee ennakkotilattavaksi)

  ja loppuvuoden puolella tulee y sarjan hybridejä jotka on ohuempia ja kevyempiä, mutta teho on 20-40% vähemmän ja jos throttlaa paljon niin raskaassa käytössä teho voi olla jopa puolet vs u sarja....
 • #3
  Nämä uudet laitteet ovat huikeita. Mietityttää noissa "katkaistavan saranan" laitteissa se, että miten paljon akkukokoa ja -kestoa voidaan kasvattaa. Tässä on kaksi hyvää puolta: Jos akku ja täppäri-osa saavat olla painavia, voi niihin lykätä raskasta akkua vaikka miten. Telakan paino tuo lisäksi painopistettä kohti käyttäjää, eikä kone kippaa taakse niin helposti. Jos ne saavat olla kevyitä, on laite mukavempi kantaa mukana ja käyttää.
  Huolettaa tuo saranan kesto, koska liikkuvat osat ovat kuluvia osia ja tuo varmaan rikkoutuu paketissa ensimmäisenä. Eihän siitä toimintakyky katoa, mutta osa laitteesta muuttuu romuraudaksi. Toisaalta niinhän vanhat läppäritkin kahlehditaan elinkaaren loppuvaiheessa virtajohtoon kun akku ei enää varaa mitään. Seuraava läppäri voisi olla siinä.
 • #4
  Eli johtopäätelmänä voidaan sanoa että Samsung Ativ ei painonsa ja hintansa, ja myös ruman ulkonäkönsä, johdosta sovellu korvaamaan kevyttä kannettavaa, mutta Microsoftin Surface Pro kevyempänä, edullisempana, ja hyvin muotoiltuna, kylläkin tähän soveltuu
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.