Microsoft siirtymässä alehintoihin Surface RT -tablettien myymiseksi

uutinen julkaistu:13 heinäkuuta, 2013

Microsoft aikoo laskea Surface RT -tablettiensa hintoja jopa 150 dollarin verran lähiaikoina. Alennusten näkymisestä Suomen hinnoittelussa ei ole tarkkaa tietoa, mutta uudet hinnat astuvat voimaan Yhdysvalloissa jo ensi viikon aikana. Syitä hintojen leikkauksen taustalla ovat sekä Surface RT -tabletien huono menekki että huhuttu uusi Surface-sukupolvi, jonka tieltä Microsoft on tyhjennettävä ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Microsoft on liemessä. Ihanaa.
 • #2
  @1 En kyllä ymmärrä tuota mikrosoft vihaa enkä yleensäkään ylenmääräistä vihaamista tiettyä merkkiä/brändiä kohtaan. Se on ihan totta että windows rt ja surface rt ovat mikkisoftalta suuri virhe enkä näe siinä mitään järkeä kun normi windows 8 sovellustarjontakin on heikonpuoleista. Turha sitä on katkerana odottaa että mikkisofta ja wintoosa kuolee ainakaan ihan vähään aikaan pois, kunhan vaan kuuntelisivat enemmän kuluttajia :s
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. heinäkuu, 2013 @ 16:36
 • #3
  arm sisältävät win8 tablut tarjoavat huonompaa hinta laatusuhdetta ja muutenkin, pro tuli myöhään huonolla akkukestolla varustettuna. haswell korjaa pron ongelmat mutta tehokkaampi sisällys rt auttaa käyttökokemukseen mutta bay trail atomissa joka tulee jouluun mennessä tarjoaa suuren edun:työpöytäsovellusten käytön. ja uuden sukupolven rt ja atomeilla ei windows ui puolella pahemmin varmaan eroa eikä akkukestossa eikä hinnassa. vaikka olisi 60 euroa halvempi niin atomilla varustettu on houkuttelevampi monien mielestä kun siinä toimii perus windows sovellukset ja tehoiltaan se on varmaan aika monelle peruskäyttäjälle riittävä. nykyisellä clover trail atomilla ei toimi edes nettiselaimella facebookpelit, katsomo, youtube 720p videot nykimättä yms
 • #4
  Ei taida riittää tuollainenkaan alennus vielä ryntäystä kauppoihin aiheuttamaan. Sopiva hinta RT:lle näppiksen KANSSA olisi mielestäni korkeintaan se 350 EUR, koska Win8 RT on niin altavastaajan asemassa Androidiin tai iOS:aan verrattuna.
  Sillä hinnalla sentään jo vähän useampi varmaan kiinnostuisi kokeilemaan RT:tablettia, joko Android-tabletin tai läppärin sijaan tai rinnalla. Mutta käyttökokemuksen pitäisi sitten myös olla ainakin lähellä Androidin tasoa, ei pahempia tökkimisiä tai muita ongelmia, ja kivoja sovelluksiakin pitäisi löytyä. Aika hankala yhtälö tuollaiselle alitehoisella mutta ylihintaisellla laitteelle.
 • #5
  arm prossut tulevat vielä olemaan rt laitteissa parempia mutta eivät vielä, täytyy ensin kosketusnäytöllisiä win 8 laitteida myydä enemmän jolloin kun peruskäyttäjälle riittää windows storen rt:n valikoima, mutta hintaa pitäisi saada alle atomien ainakin. androidia vastaan ei hintakilpailuun voi lähteä koska windows lisenssi maksaa vaikka laite olisi muuten sama.

  eli rt on kilpailukykyinen jos atomilla varustettu maksaa 500e ja rt 100e halvempi, siis ne joissa on bay trail atom ja seuraavan sukupolven arm soc esim tegra 4 ja qualcommin 800. mutta ei se ole kannattavaa tehdä wipe 2000 350 euron rt tablua näppäimistöllä, paitsi microsoft voikin saada vähän voittoa koska ei tarvitse maksaa lisenssejä, tosin jos alkavat hintasotaan muut valmistajat siirtyy pois windowsista koska he joutuisivat myymään halvemmalla vaikka maksavat mikkisoftalle lisenssiä, jolloin kate tippuu.
 • #6
  Originally posted by tataka:

  androidia vastaan ei hintakilpailuun voi lähteä koska windows lisenssi maksaa vaikka laite olisi muuten sama. .
  ...
  eli rt on kilpailukykyinen jos atomilla varustettu maksaa 500e ja rt 100e halvempi,...

  Siinähän se ongelma onkin, kuluttajille kuitenkin on tarjolla myös Android-tabletteja, jotka tarjoavat IMHO paljon paremman hinta-laatusuhteen. MS:n pitäisi ensin saada myytyä riittävä määrä omia tablettejaan, jotta ekosysteemistä edes voisi puhua, ja siksi niitä pitäisi kaupata kilpailukykyiseen hintaan. Jos MS toivoo koskaan saavansa merkittäviä lisenssimaksua RT-tuotteista, sen olisi ensin annettava lisenssejä (lähes?) ilmaiseksi. Ylihintaiset laitteet kun eivät ole kovin kiinnostavia, ellei niille ole jotain killer aplikaatiota tai ominaisuutta kilpailijoihin verrattuna.

  Täysverisiä Windows-sovelluksia pyörittävä tabletti saisikin varmaan maksaa sen 500 EUR, olettaen, että siinä on riittävästi tehoa tämänpäivän mobiiliappeihin ja nettiselailuun, mutta rajoittunut RT tabletti tuskin kiinnostaa moniakaan yli 300 EUR hintalapulla, tai 350 eur sen näppiksen kanssa.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. heinäkuu, 2013 @ 16:12
 • #7
  RT täppärien etu korostuu jahka oikeat win8 pohjaiset täppärit yleistyvät. Sen seurauksena metropohjaisten appien määrä kasvaa ja sitä myötä Win RT laitteiden hyödyllisyys. Mutta totta on, että niitten pitää pystyä kilpailemaan iLaitteiden ja Android vermeiden kanssa myös hinnalla, jollei sitten korporaatiot jostain syystä lähde RT-kelkkaan, mutta epäilisin, että oikeat windowspohjaiset ovat korporaatioidenkin valinta, jolleivat ole jo sitten sitoutuneet iLaitteisiin...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.