AMD:n tuleva Radeon R9 290X kuvissa

uutinen julkaistu:25 syyskuuta, 2013

AMD aikoo julkistaa tänään ensimmäisen Volcanic Islands -koodinimellä kulkevan näytönohjainsukupolven kortin. Tilaisuutta voi seurata webcastin muodossa illalla, mutta vähemmän yllättäen kortista on päätynyt jo kuvia verkkoon asti. Tähän asti kuvissa on nähty vain testikappaleita geneerisellä jäähdyttimellä varustettuna, mutta uusimmissa kuvissa kortissa on mitä ilmeisemmin lopullinen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Blower, joka puhaltaa sekä koteloon, että ulos kotelosta. Mielenkiintoinen tuuletinratkaisu! Tuossa näyttäisi olevan reikiä vähän joka puolella...

  Kaksi DVI liitintä, yksi db ja ilmeisesti yksi HDMI liitin. Aika peruskauraa siellä...
  Ihan hauskan näköinen koppa tuossa kyllä on. Tulee Battlestar Galactican Cylonit mieleen :-)

  Monelta suomen aikaa alkaakaan se AMD:npressikonferenssi? Noi speksit muistuttaa aika tavalla jotain wanhoja pieleen menneitä arvauksia, mutta onhan se välistä hauskaa nähdä Miten AMD pärjää ison piirin kanssa. Sellaista ei ole ollutkaan sitten 2900:n. Nvidialla taas on niistä pitkäaikainen kokemus, välillä hyvin ja välillä huonosti onnistuen.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. syyskuu, 2013 @ 23:07
 • #2
  Julkaisu tuntuu olevan linjassa valmistajien väliseen kehitykseen tähän asti, Ati pyrkii edelleen tarjoamaan pääasiassa raakaa tehoa. Jäähdytysratkaisu vaikuttaa hyvältä kompromissilta, kortti saadaa tehokkaammin jäähdytettyä, mutta silti iso osa lämpökuormasta saadaa puhallettua ulos kotelosta.

  Nykyisellään vaihtoehdot ovat käytännössä rajoittuneet äänekkäämpään ja vähätehoisempaan referenssin ulospuhallukseen tai DirectCUII, Twinfrozer yms. ratkaisuihin, jotka jäähdyttävät näyttiksen tehokkaasti ja hiljaisemmin, mutta tuovat mukanaan ongelmia kotelon lämmön kanssa, ulospuhalluksen jäädessä marginaaliseksi.

  Omasta mielestäni tämä "keskivälin" jäähtytysratkaisu sopii muutenkin referenssikortille. Mielenkiintoista tässä tapauksessa on tosin nähdä, että miten valmistajat reakoivat tähän jäähdytysratkaisuun, erikoistuuko joku niistä valmistamaan täysin ulospuhaltavaa korttia crossfire-kokoonpanoja varten. ;)
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. syyskuu, 2013 @ 20:39
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.