AMD julkaisi Radeon R9 290 -näytönohjaimen

uutinen julkaistu:5 marraskuuta, 2013

Syksyn näytönohjainjulkaisujen sarjassa tänään on vuorossa AMD:n Radeon R9 290, joka karsii lippulaivamalli R9 290X:n suorituskyvystä sekä hinnasta. R9 290:n virallinen suositushinta on 399$ ja Euroopassa se asettunee alle 400€ tasolle. Kilpailijana toimii Nvidian GTX 780, jonka uusi suositushinta on tällä hetkellä 499$. Tom's Hardware US testasi R9 290:n kattavassa arvostelussa. Lopputuloksena ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Quote:
  AMD:n uusien korttien tuloksia kannattaa kuitenkin pitää jatkossakin silmällä. Tom's Hardware US testasi myös Neweggistä ostetun 290X -kortin, joka osoittautui yllättäen hitaammaksi kuin AMD:n lähettämät testikappaleet 290X:stä ja 290:stä. AMD:n mukaan Neweggistä ostettu yksilö saattaa olla jollain tapaa viallinen, mutta koska AMD antaa 290X:n ja 290:n kellotaajuudet epämääräisesti vain teoreettisena maksimitaajuutena, todellisuudessa korttien suorituskyky voi heilahdella merkittävästi riippuen siitä miten hyvin jäähdytys sattuu eri yksilöillä toimimaan.
  Vai olisikohan silleen että AMD on ylikellottanut testikappaleita valmiiksi saadakseen paremmat tulokset testeissä :DD

  Asus M5A97 LE R2.0 | AMD Fx 6300 | Sapphire Radeon HD 7870GhZ edition | CoolerMaster Hyper 212 EVO | GSkill Sniper 8GB 1866MhZ | XFX 550W Pro Core Edition | Seagate Barracuda 1TB | Zalman Z9 Plus
 • #2
  Tuossa ei ylikellottaminen auta, vaan vartavasten poimittu versio, joka toimii "viileämpänä" kuin nuo kaupassa ostetut... Ongelmanahan on tuo lämmön tuotto, jota AMD:n susi referenssi jäähy ei pysty kuin tietyillä korteilla edes auttavasti "viilentämään".
  Onneksi tuo aftermarketjäähy muuttaa kortin ihan eri kategoriaan! Silloin luultavasti nämä kuumempana käyvätkin GPU:t pääsevät oletuskelloihin.
  Eli Delmonte-miehen neuvo on: "Älä ihmeessä osta näitä 290 sarjan kortteja referenssijäähyllä! Kerjäät vain hankaluuksia. Mutta kunhan näitä saa kunnon jäähyillä, niin potkua löytyy kunnolla"
  http://www.tomshardware.com/reviews/rad...rk,3659-19.html
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6. marraskuu, 2013 @ 18:31
 • #3
  Taitaa kaikkien valmistajien testaajille lähettämät kappaleet olla enemmän ja vähemmän käsin valittuja yksilöitä.

  Onhan tuo AMD:n referenssijäähy kyllä melkonen sirkkeli ja kyllähän tuoteen mukana tulevan jäähyn nyt pitäs olla semmonen, että se saa pidettyä näyttiksen tarpeeksi viileänä vakiokellotaajuuksilla ja mielellään mahdollisimman vähällä melulla. Tämä koskee etenkin tuotteita, joissa vakiojäähyn vaihtamisen jälkeen saa sanoa takuulle hei hei.
 • #4
  Originally posted by hannibal_pjv:

  Eli Delmonte-miehen neuvo on: "Älä ihmeessä osta näitä 290 sarjan kortteja referenssijäähyllä! Kerjäät vain hankaluuksia. Mutta kunhan näitä saa kunnon jäähyillä, niin potkua löytyy kunnolla"
  http://www.tomshardware.com/reviews/rad...rk,3659-19.html


  Toisaalta taas, jos olisisi varaa ostaa 500 euron 290X, niin silloin olisi varaa maksaa 50-100 euroa aftermarket jäähystä, jolloin saisi jo paremmin jäähdytetyn kortin, kuin valmistajilta on oletettavasti kuunaan tulossa.

  Esimerkiksi Accelero Hybrid ( https://www.tietokonekauppa.fi/product/146378/ ), jonka yhteensopivuuden Arctic on juuri varmistanut. Hintaa 90 euroa ja käytännössä kaikki lämpö on mahdollista puhaltaa kotelon ulkopuolelle tai tarvittaessa koko kennon voi virittää kotelon ulkopuolelle. Ihmiset tunkevat saman hintaisia jäähyjä 100 euron prosessoreihinkin. Niin miksi sitten ei 500 euron näyttikseen?
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.