Huhu: Ensi vuonna tulossa kaksi 12,9 tuuman iPadiä

uutinen julkaistu:4 joulukuuta, 2013

Kiinalainen PadNews-verkkosivusto on laittanut liikkeelle uusia huhuja, joiden mukaan Apple kehittäisi isompinäyttöistä iPad-tablettia. IT-jätillä on jo tarjolla 7,9-tuumainen mini ja 9,7-tuumainen Air, mutta ensi vuonna markkinoille saattaa tulla 12,9-tuumainen "Pro". Applen Mac-tietokoneita on jo saatavilla mininä, Airina ja Prona, joten on tietyllä tapaa luontevaa ajatella että sama ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  2K (~1080p) on sitten muuten pienempi kuin nykyinen "Retina" iPadin 2048x1536.

  En oikeen ymmärrä tällasen käyttötarkotusta. 10 tuumaakin on jo monelle liian suuri, mistä voivat appleistitkin olla samaa mieltä, kun iPadista on 7-tuumainen versio. Ehkä 12,9 tuumalla voidaan saavuttaa joku mukavuuskynnys moninpelattavien lautapelisovellusta kanssa, mutta muuten meh... Toisaalta lienee aivan se ja sama, onko näillä mitään käyttöä, kaupaksi ne menevät kumminkin.
 • #2
  Ja edelleenkin, mitä ihmeen järkeä näissä järjettömissä resoluutiossa on? Mitä ihmeen järkeä on nyt tumpata 4k resoa 13" laitteeseen? Sillä siis saavutetaan n. 15 cm katseluetäisyys, eli saa mukavasti huitoa kämmenellään nenäänsä, yrittäessää käyttää sitä niin lähellä, että tekstin erottaa.

  Peleissä taas teho ei riitä edes oikeiden fullhd pelejen pelaamiseen, niin mitä tekee 4 k:lla, muuta kuin tuhlaa akkua ja heikentää visuaalista antia entisestään, kun resoluution alttarille joituu uhraamaan puolet tehosteista. Puhumattakaa videoista, jotka ovat joka tapauskessa fullhd:tä tai heikompaa, jolloin loput pikselit vain heikentävät kuvaa, tuoden mm. mukanaan kaikkien rakastaman kohinan ja liiketoiston epätarkkuuden, sekä syövät edelleenkin vain turhaan sitä akkua.

  Ainoa mistä voisi tuostä nähdä olevan etua, on pädin käyttäminen lukulaitteena, mutta juurihan applella itsekkin ehtivät julistaa nykyisen retinansa olevan tähän jo täydellinen ja täysi "overkill" erottelutarkkuudeltaan.
 • #3
  ja hinta lähemmäs 2t €
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.