Tietokonetoimituksille povataan kovaa laskua tällekin vuodelle

uutinen julkaistu:5 maaliskuuta, 2014

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan tietokoneiden (kannettavat, pöytätietokoneet) myynti laski viime vuonna 9,8 prosenttia. Yhtiö arvio aiemmin myynnin laskun olevan 9,7 prosenttia, mutta lukemaa korjattiin joulukuussa 10,1 prosenttiin. IDC rukkasi myös tämän vuoden myyntiennustettaan: 3,8 prosentin sijaan myynnin odotetaan laskevan tänä vuonna noin kuuden prosentin verran. IDC ei usko ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Yksinkertainen syy tuohon on että kukaan ei tarvitse uusia koneita paitsi ne jotka pelaa tietokoneella. Viisivuotta vanhalla koneella tekee hyvin perusasiat. Kun taas mennään muutamavuosi taaksepäin niin kaksivuotta vanha kone oli jo hidas eikä pysynyt käyttöjärjestelmien/ohjealmien kehityksessä mukana.

  Nykyään koneet on saavuttanut tietyn pisteen jossa uuden koneen tehosta ei ole mitään hyötyä. Lisäksi vaikka koneet kehittyy niin prosentuaalisesti kehittyminen on hidastunut huomattavasti.

  EDIT: Niin tarkoitin tuolla kehittymisellä nopeutta en virrankulutusta mihin nykyään panostetaan enemmän.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. maaliskuu, 2014 @ 12:03

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #2
  Kannattaa hommata siis mobiililaitteita, koska siellä on oikeasti jotain kehitystä, josta on käyttäjälle jotain konkreettista hyötyä.
  Yep. 5 vuotta vanhalla pöytäkoneella pärjää hienosti!
 • #3
  5 vuotta vanha siihen aikaan halpisläppäri (400€+) pyörittää kaiken peruskäyttöön tarvittavan vallan mainiosti vielä tänäkin päivänä. Prosessorit ovat saavuttaneet pisteen, jossa perussovellusten toiminta on sulavaa halvimmankin hintaluokan laitteilla. Prosessorit ovat laskentatehon puolesta lähes junnanneet paikallaan vuodesta 2011 asti, jolloin Intelin 2000-sarja julkaistiin. Lisätehoja, kun ei kauheasti muualla tarvita, kun peleissä, palvelimissa ja muissa ammattisovelluksissa. Perus Jormalla ei ole mitään tarvetta paremmalle koneelle.
 • #4
  Sama juttu. Vanha Samsung miniläppäri jaksaa kummasti kun korvasin hidastelutautia poteneen Windows XP:n Linuxilla. Ei olekkaan sitten tarvinnu ostaa uutta konetta.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.