Intel: PC:n romahdus on jo ohi

uutinen julkaistu:16 heinäkuuta, 2014

Intel on julkaissut odotuksia paremman toisen vuosineljänneksen tuloksen. Yhtiön alkuperäisessä ennusteessa neljänneksen liikevaihdon ennustettiin olevan 13 miljardia dollaria, mutta kesäkuussa ennustetta päivitettiin 13,7 miljardiin dollariin. Toteutunut liikevaihto ylitti tuoreimmankin arvion, sillä Intelin prosessoreiden ympärillä liikkui keväällä 13,8 miljardin dollarin bisnes. Liikevaihdosta ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Intelihän tekee suurimman osan chromebookien suorittimista ja chromebookit ovat myyneet hyvin lisäksi windows 8 tabletit myyvät koko ajan enemmän sekä hybridit joita ei olla laskettu tablettien vertailuhin joista ei niin paljoa suoraa tietoa ole. Intel on kuitenkin riippuvainen microsoftin windowsin suosiosta koska ainoastaan tehokkaimpia ja suurikatteisempia suorittimiaan valmistajat tahtovat laittaa windows laitteisiin.

  Yksi syy miksi intel romahdus on ohi mutta amd jatkuu on se että amd ei ole saanut tarpeeksi kilpailukykyisiä suorittimia inteliä vastaan mutta nyt tulevat amd beema, mullins ja kaveri ovat paljon parempia vastuksia intelille ainakin ennen intelin cherry trail sekä broadwelliä, mutta ongelmana amd:lla on se että valmistajat suosivat inteliä.

  Intel on aivan ylivoimainen läppäri, tablet(windows) ja hybridi luokassa ja onhan se selvää koska raskaaseen pelaamiseen soveltuvat läppäreissä ei ole amd apua vaan paljon tehokkaampi intelin cpu sekä lisäksi erillinen näytönohjain, sitten kalliimmassa tablet/hybridi luokassa intel saanut melko alhaisen kulutuksen cpu laitteisiin joissa tehoakin on, sekä halvemmassa luokassa akkukesto paljon parempi kuin amd vastineilla tarjoten kohtuullisen käyttökokemuksen sekä kilpailukykyisen hinnan ja perinteisten windows sovellusten(pelien!!) tuki jota taas ei ole arm käyttävät esim nvidia ja qualcomm.

  Itse varmaan ostan ensi vuoden puolella uuden hybridin jossa erillinen näppäimistöosa jossa pari usb 3 ja tabletin näyttö full hd ja siinä myös videolähtöliitäntä esim hdmi sekä tehokas prosessori ja erillinen gpu(nvidia) ja sellaista ei ole kuin intelin prosessorilla varustettuna.


 • #2
  Kun XP:n pakkopoisto markkinoilla aiheuttaa PC-liikevaihtoa niin jotkut luulee että PC-romahdus on ohi. Sekö oli muka koko PC-romahduksen syy ja nytkö se PC-romahduksen aiheuttanut ongelma on poistunut?

  Ei voi sanoa kuin että ollaan pihalla kuin lumiukko.
 • #3
  Originally posted by Lumikki:
  Kun XP:n pakkopoisto markkinoilla aiheuttaa PC-liikevaihtoa niin jotkut luulee että PC-romahdus on ohi. Sekö oli muka koko PC-romahduksen syy ja nytkö se PC-romahduksen aiheuttanut ongelma on poistunut?

  Ei voi sanoa kuin että ollaan pihalla kuin lumiukko.
  Yksi syy romahdukseen on myös se, että entistä enemmän PC, varsinkin normaalia työpöytäkäyttöä suosivat rakentavat itse koneensa komponenteista ja komponentti myynti ei käsittääkseni ole sama tilasto, kuin PC myynti.

Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.