"Massiivista Windows-pommia" ei ole, eikä sitä tule

uutinen julkaistu:23 heinäkuuta, 2014

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella väläytti viime yönä pidetyssä sijoittajapuhelissa, että yhtiö työstää parhaillaan "Yksi Windows" -nimistä projektia. "Massiivisen Windows-pommin" nähtiin tarkoittavan sitä, että ohjelmistojätti hankkiutuu eroon puhelimille, tableteille ja tietokoneille suunnitelluista käyttöjärjestelmäversioista. Nadellan puheita on kuitenkin tulkittu hieman väärin. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  no siis tietenkin, mitä sää oikein kuvittelit? Että kännyköissäkin jotain käynnistä-valikkoa räplätään? En tajua tän artikkelin pointtia, taisit olla ainoa jolla ei ihan välähtänyt
 • #2
  Originally posted by BaldAngel:
  no siis tietenkin, mitä sää oikein kuvittelit? Että kännyköissäkin jotain käynnistä-valikkoa räplätään? En tajua tän artikkelin pointtia, taisit olla ainoa jolla ei ihan välähtänyt
  Ilmeisesti monikin maailmalla on hieman erehtynyt Microsoftin uudesta suunnasta Windowsin kanssa, joten uutinen on ihan paikallaan vaikka se valveutuneelle käyttäjälle onkin päivän selvä asia. Tosin Hardware.fi sivuston yleisö on pääasiassa valveutuneita käyttäjiä. • #3
  ne windows it yhdistyy storella jonne tekee sovelluksesta/pelistä yhden version ja se toimii kaikilla tableteilla, wp puhelimilla, työpöytäkoneilla. ja windows rt jätetään varmaan jo pois.
 • #4
  Vaikka ajatus on ihan hieno niin käytännössä tuo ei ole kovinkaan hyvä asia. Ongelmaksi jää kuitenkin sama mikä on Windows 8:ssa ja Ubutussa eli yksi käyttöliittymä ei sovellu täysin erillaisiin laitteisiin.

  Siis samaa ohjelmaa ei voi ajaa yhtä tehokkaasti täysin eri käyttöliittymissä, koska niitä käytetään ihan eri tavalla ja ne on visuaallisesti ihan erillaisia. Joten Nadellan väittämät on ihan paska puhetta, ei riitä että ydin on sama vaan myös käyttöliittymä pitää olla samankaltainen, jotta sama ohjelma voitaisiin koodata vain kerran. Koska ohjelmat koodataan myös käyttöliittymän ja laitteen mukaan, ei pelkästää jonkin käyttöjärjestelmän ytimen.

  Esimerkiksi kännykän näytön koko ja käyttöliittymä on aivan erillainen kuin PC-pöytäkoneen isolla näytöllä, näppäimistöllä ja hiirellä. Jos yrittää tehdä yhtä sovellusta molemmille niin joko toinen niistä kärsii tai molemmat ovat keskinkertaisia.

  Jo pelkistä tämän artikkelin kuvista näkee ongelman, jossa samoja laatikoita on sekä pienissä että suurissa näytöissä, riippumatta millainen käyttöliittymä "tietokoneessa" on. En tarkoita että asia ei toimisi vaan että se ei ole kaikkiin laitteisiin se paras mahdollinen ratkaisu. Kyse on keskinkertaisesta tuloksesta johtuen kompromisseistä joita joudutaan tekemään.

  Tarkoitukseni on sanoa että pelkän ytimen samankaltaisuus ei saa aikaiseksi sitä että samaa ohjelmaa voi ajaa tehokkaasti täysin erillaisissa laitteissa. Jotta se onnistuisi pitää myös käyttöliittymien olla hyvin samankaltaisia. Josta päästään taas Windows 8 ja Ubuntu ongelmiin eli ne eivät sovellu kaikille.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. heinäkuu, 2014 @ 8:27
 • #5
  Ubuntu puhelimessa käytettynä käyttäliittymä erilainen kuin sitten kun se on kytkettynä telakkaan tai jos on ubuntu läppärissä. Ne sovellukset koodataan tietyllä tavalla jotta sovellus tajuaa onko kyseinen laite/moodi puhelin, tablet vai tietokone ja sen mukaan muokkaantuu millaisena sovellus/peli näyttäytyy ja miten sitä ohjataan.

  Epäilijöiden kannattaa katsoa miten ubuntu on onnistunut niiden sovellusten kanssa puhelin-ja telakka käytössä.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.