Vallankumouksellinen muistitekniikka tulossa: Älypuhelimiin jopa teratavun edestä tallennustilaa

uutinen julkaistu:27 heinäkuuta, 2014

Rice Universityn tutkijat ovat kehittäneet uuden menetelmän, jonka avulla uuden sukupolven RRAM-muisteja (Resistive Random Access Memory) voidaan valmistaa aiempaa edullisemmin ja yksinkertaisemmin. RRAM-muistien on tarkoitus korvata nykyisin käytössä oleva flash-muistitekniikka. RRAM:n etu flashiin verrattuna on selvästi korkeampi tallennustiheys, minkä ansiosta esimerkiksi puhelimissa ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Mitenköhän sitten tuon kestävyyden kanssa RRAM vs. Flash? Flash-muistihan "kuluu" ajan myötä ja sillä on rajoitettu määrä kirjoituskertoja, jotka se kestää... Mitenköhän on RRAM:n kanssa?
 • #2
  No artikkelissa sanotaan, että se on moninkertainen flassiin verrattuna... Mutta valmiita muistejahan ei testeissä ole vielä juuri nähty...
  Teratavu tallennustilaa mobiililaitteessa on hyvä asia, mutta jos hinta on edes lähellä SSD muisteja, niin tarkoittaa 1000€ lisää hintaa vaikkapa kännykkään tai tablettiin. Ei ainakaan alkuvaiheessa kovin monen kuluttajan hankintalistalla. Luultavasti tuo 1000 egee on arvioissa alakanttiin, koskapa lienee aluksi kalliinpaa kuin SSD levyillä saavutettava tallennustila.
  Heti tulevat mieleen ammattitason kamerat ja nauhoituslaitteet, jotka saavat maksaa maltaita, mutta jorkä hyötyisivät kestävästä ja pieneen tilaan menevästä tallennustilasta.
 • #3
  Uutisessa luki että voisi valmistaa edullisemmin kuin flash muistia.

  Itselleni ainakin kelpaisi hybridiin 256 gigan ssd tallennustilan tilalla vähän kalliimpi tuollainen 512 gigan malli joka olisi kestävämpikin ja ei varmaan nopeudestakaan haittaa ole, tosin itselleni ssd nopeus ollut täysin riittävä.

  Kuinka hyvin muuten ssd kestää raskasta käyttöä esim pelaamista? Muistitikuista kaikki halvemmat mallit eivät kestä kirjoituksia kauaa, kun taas kalliimmissa esim kingston hyper x 64 gigasessa taitaa kestää monikymmenkertaisesti?
 • #4
  Luultavasti tulee halvemmaksi, mutta niinhän oled tekniikankin pitäisi olla edullisempaa kuin perinteisen LCD tekniikan ja niin vain hinta on vieläkin vähän kalliimpaa... Eli uutuudella rahastetaan aina.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.