Tässäkö syy miksi Windows 9:stä tulikin Windows 10?

uutinen julkaistu:2 lokakuuta, 2014

Eilen netissä alkoi liikkua yhteisöpalvelu Redditistä napattu kuvakaappaus, jossa Microsoftin insinööriksi itsensä esitellyt Redditin käyttäjä kertoi erikoisen syyn uuden Windowsin nimelle. Kehittäjän mukaan maailmalta löytyy valtava määrä Windowsille tehtyjä ohjelmia, jotka tarkistavat ohjelman ajon yhteydessä käytetyn Windowsin versionumeron, kehnosti. Huonosti tulevaisuutta ajatellen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Pari vuotta alaa opiskelleena selitys kuulostaa humoristisen todelliselta. Olen suhteellisen yllättynyt ettei MS lähtenyt One-pelleilyynsä. Ehkä liikaa kritiikkiä xboxin kautta. One Windows for all devices. New Windows One.
 • #2
  Koodareiden osaamattomuutta. Windowsissa on monta eri tapaa selvittää versionumero ja tuo nimestä tarkistaminen on ehkä huonoin. :(

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.
 • #3
  Ymmärtäähän tuon, koska aikoinaan huonolla tavalla toteutetut toiminnot toimisivat väärin uuden Windowsin kohdalla. Olen samaa mieltä muppiksen kanssa. Koodarit ovat jättäneet liikaa tulkinnan varaa versiota selvittäessä. Parempia vaihtoehtoja olisi tarjolla esim. osName merkkijonosta etsiminen versio kohtaisesti tai erikseen käyttöjärjestelmän tyyppi sekä versionumero yhdistelmän selvittäminen. Muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy, mutta pointtina oli tuo tulkinnan varaisuuden pois sulkeminen.

  Microsoftin historian kaavan mukaan joka toinen julkaisu yleisesti oli edeltäjäänsä huonompi esim. XP oli hyvä, Vista oli huono, 7 oli hyvä ja 8 oli huono. Jos tämän mukaan mennään, niin 9 olisi hyvä ja 10 vastaavasti olisi huono. ;-) Tulevassa Windowsissa kuitenkin vaikuttaisi olevan parannusta Windows 8:iin, koska ollaan palaamassa menestyneiden Windowsien käyttöliittymään takaisin. Itse käytän Windowsia vähän, koska Linux sopii tarpeisiini sekä ajatusmaailmaani paremmin.

  Uusi Windows julkaisu tietenkin kiinnostaa, mutta tuskin siirryn käyttämään sitä. Linuxissa on jo saman tyyppisiä toimintoja kuin tulevan Windowsin esittely videossa näkyy. Periaatteessa Windows 95 käyttöjärjestelmästä tuttua käyttöliittymää on vuosien varrella uusissa versioissa muokattu, joka on käyttäjiä miellyttänyt tai sitten ei. Tärkeimpänä pidän sitä, että käynnistä -valikko olisi muokattavissa etenkin tuon tapahtumaruutu osion piilottamisen ja näyttämisen osalta, koska kaikki ei välttämättä halua sitä.
 • #4
  Originally posted by Sefriol:
  Pari vuotta alaa opiskelleena selitys kuulostaa humoristisen todelliselta.

  Melko huvittavaa tosiaan. Jälleen kerran ollaan ohjelmoitaessa menty siitä, missä aita on matalin. :-)
  Tässä valossa siis tuo uuden Windowsin nimi on täysin ymmärrettävä veto Microsoftilta.

  BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi
 • #5
  Nuo ”yli 4 000 osumaa” eivät kaikki kuulu asiaan. Kyseessä ei ole eksakti haku, vaan joukossa on seuraavanlaisia osumia:

    QTest::newRow("Linux 9")


  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3. lokakuu, 2014 @ 10:21
 • #6
  Eikös tuolla logiikalla Windows 10 viittaisi versioon Windows 1.0? Tiedän, että käytännössä täysin eri asia, mutta kuitenkin :)

  Ymmärrän tämän ysin yli hyppäämisen jos tuo oikeasti on se syy.

Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.