Nörttien päiväuni tulossa Windows 10:een

uutinen julkaistu:1 joulukuuta, 2014

Neowin on jo aikaisemmin huhunnut Microsoftin tuovan seuraavaan Windowsiin älypuhelimista tutun äänentunnistusteknologian, eli Cortanan. Nyt verkkoon on ilmestynyt myös suttukuva Windows 10:n kehitysversiosta, jossa alapalkin hakupainike on korvattu Cortana-napilla. Microsoftin kerrotaan julkaisevan lisää ominaisuuksia Windows 10:een ensi vuoden alussa mahdollisen Consumer Preview ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Eipähän tuohon tietenkään kotoista suomen kieltä ole tulossa...
  Mikä siinä muutes oikein mättää, suomi on täynnä ohjelmistokehittäjiä, nokian jäljiltä paljon joutilainakin, mutta silti niinkään yksinkertainen asia kuin esimerkiksi Windows Phonen Puhe-toiminnon suomeksi kääntäminen ei vaan onnistu, vaikka jo vanhoissa Nokian puhelimissa asia saatiin hoidettua, mutta ei näköjään nykyisin.

  Onko kaikki ohjelmistokehittäjät nykyisin niin "kansainvälisiä" mieleltään, että ei vaan haluta tukea suomen kieltä kun ajatellaan että kyllä kaikkien englantia täytyy oppia... mutta kun esimerkiksi ne suomenkieliset tekstiviestit kuulostaisi hemmentin paljon järkevämmiltä suomeksi puhuttuina kuin englanniksi, olisi meinaan muuten autoillessa aivan mahtava toiminto tuo että puhelimeen tuleva tekstiviesti tulisi puhuttuna handsfree-kuulokkeeseen, mutta kun se suomessa suunniteltu laite ei vaan puhu suomea, löytyy kyllä polskit ja portugueeset mutta eipä suomea ei.
 • #2
  Suomi ja muut pohjoismaat ovat perinteisesti tyytyneet tekstityksiin dubbaamisen sijaan, ja kielitaito on yleensä poikkeuksellisen hyvä verrattuna muihin maihin. Tähän kun lisää vielä pienen markkinan rajoitukset niin ohjelmistokehittäjillä ei ole paljoa motivaatiota käännöstöihin. Toki tähän varmaan vaikuttaa osaltaan myös ohjelmistokehittäjien tottumus englannin käyttöön.

  Äänentunnistus on teknologiana lisäksi toistaiseksi vielä alkutekijöissään ja toimii aika rajatusti englanniksikin - oikeasti toimivia käyttökohteita ei vaikuta olevan montaa. Jos samaa äänikomentoa saa toistella useampaan kertaan niin homma ei toimi.

  Tekstistä puheeksi käännön pitäisi kuitenkin toimia jo kohtuullisesti, vaikka koneäänessä on toki parannettavaa. Luulisi että tämä toimisi suomen kielellä paremmin kuin englanniksi. Jos tätä ei jostain syystä ole kunnolla saatavilla nykyisillä älypuhelinsovelluksilla niin luulisi, että siinä olisi kohtuullinen markkinarako jollekin sovelluskehittäjälle. Toki pätevän tekstistä puheeksi -sovelluksen kasaaminen vaatii hieman enemmän työtä kuin monen muun mobiilisovelluksen.
 • #3
  Originally posted by perhana:
  Eipähän tuohon tietenkään kotoista suomen kieltä ole tulossa...
  Kunhan englanti tai japani toimii, niin minä olen tyytyväinen jo siihen. Tuo on aika siisti softa^^  -Reko
 • #4
  Päätteelliset kielet on pahoja!

  I go to school - Menen kouluun.
  I come back from school - Tulen koulusta.
  jne... tuo pääte suomen kielessä tuossa sanan lopussa on yhtä hemmettiä puheentunnistukselle ja kääntäjille...

  Lisäksi suomalaisia yhteensä on vähemmän kuin yhdessä normaalissa kaupungissa on ihmisiä... ei paljon kiinnosta ohjelmoijia nähdä vaivaa jonkun vähäpätöisen minoriteetin takia...
 • #5
  Tulis tuo Cortana suomeen edes englantia puhuvana ensin, niin sekin olisi jo hyvä...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.