Tämä ohjelma muuttaa Windows 10:n Käynnistä-valikon Windows 7 -tyyliseksi

uutinen julkaistu:13 elokuuta, 2015

Jos olet päivittänyt Windows 7 -tietokoneesi uuteen Windows 10:een, mutta olet jo alkanut jo potea "koti-ikävää", niin helpotusta voi hakea Start10:llä. Start10 käytännössä palauttaa Windows 7:stä tutun Käynnistä-valikon Windows 10:een, jonka oletusvalikossa on yhdistelty hieman vanhaa ja Windows 8:sta tuttua aloitusnäyttöä. Windows 7 -tyyppisen valikon lisäksi Start10 sisältää muitakin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ei tällasta tarvitse 10 on täydellinen jo itsessään. Uusi vakio start on juurikin sitä mitä kaipaakin. Jos Tile(jä) ei kaipaa ne voi vaa Unpin.
 • #2
  On tosi täydellinen kun ei anna lisätä vaikkapa työpöydältä kuvaketta, tai ei löydä ohjelmia jotka kuitenkin löytyvät Kaikki ohjelmat -kautta.

  Ja joo, jos se toimii sinulla, niin kaikilla ei toimi. Voi googlettaa asiasta jos haluaa.


 • #3
  Well, yllättävän hyvin on telkunnut juuri julkaistuksi käyttikseksi... Kyllä tässä varmaan se vuosi menee, ennenkuin varovaisempien kannattaa päivittää, mutta yllättävän vähän siis noita ongelmia on ollut. Ilmeisesti pitkästä aikaa oltiin testattu vähän enemmän ja ero kasiin ei kuitenkaan ole suuren suuri.
  Mutta varmasti niitä ongelmia piisaa siis ainakin vuoden verran. Itellä on äänikortin ajurit edelleen odotuslistalla. Äänikortti sinällään toimii, mutta eivät kaikki toiminnot. Vastaavia varmasti piisaa. Mutta esim. erillinen LPT1 portti ikivanhalle kirjoitteimelle PCI väylässä toimii moitteettomasti mistä olen suuresti hämmästynyt! Olin ihan varma, että Wanha HP pitäisi heittää jo kaivoon, mutta niin vain no name hinkuvintiassa valmistettu portti toimi heittämällä myös winkka 10:ssä...

  Mutta itse uutiseen. Mulla on tuo Start10 ja pelittää hyvin, mutta olen samaa mieltä ensimmäisen kirjoittajan kanssa, jotta win10 ei tarvitse tuota lisäkettä, vaan toimiin hyvin ilmankin. Jollei sitten halua käyttää sitä ulkonäkösyistä, minkä takia se itselläkin on windowsblind ohjelman seurana.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. elokuu, 2015 @ 16:17
 • #4
  Niin tai käyttää ilmasta Classic shell ohjelmaa joka ajaa saman asia. http://www.classicshell.net/

 • #5
  mmillä ohjelmalla saa windows 95 malliseksi?

  HIROSHIMA 45
  TSHERNOBYL 86
  WINDOWS 95
 • #6
  Originally posted by Michelola:
  mmillä ohjelmalla saa windows 95 malliseksi?
  "format C:"
 • #7
  Originally posted by Michelola:
  mmillä ohjelmalla saa windows 95 malliseksi?
  Jep,

  mielestäni w10 start valikko on jopa parempi kuin w7.

  Sitä saa venytettyäkkin suureksi reinoista joten siihe mahtuu paljon pikakuvakkeita ohjelmille, toisin kun w7 valikon rajallisempi tila/näkymä. Tykkään paljon w10, kasia vihasin.
 • #8
  Ja link ohjelmalla saa pienoisohjelmat.
 • #9
  Nämä käynnistävalikko ohjelmat kuuluvat Windows 8 ja 8.1 versioihin. 10 versiossa se on jo sen verran hyvä ettei siihen tarvitse asennella mitään muita..
 • #10
  Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Windows 10 on täydellinen yhdistelmä klassista ja Windows 8:aa. Itse olen tykännyt laittaa useimmiten käyttämäni ohjelmat organisoidusti tiileiksi (+sää). Jos tarvii jotain muuta, voi alkaa näpytellä ohjelman nimeä ja haku on todella nopea.
 • #11
  Ja toimittaja ei taida olla ikinä kuullutkaan ilmaisista ohjelmista. Classic Shell on esimerkiksi tälläinen ohjelma. Miksi kirjoittaa asiasta artikkeli ellei ensin tutki sitä ja ellei tiedä asiasta ja tämäkin ohjelma sisältää erilaisia näkymiä kuin tuokin, mutta on ilmainen.
 • #12
  Ulkoasua ei voi muokata vakiona, moni on huomannut.

  "You need to activate Windows before you can personalize your PC" punaisella tekstillä tervehtii valikossa. Olisin vaihtanut taustakuvan.

  Aktivointikoodia ainakaan minulle ei ole lähetetty tai sellaista näkynyt päivityksen aikana. Kasin tai seiskan koodi ei käy. "Go to settings to activate Windows" linkki on työpöydällä oikeassa alakulmassa...

  Asetusvalikossa lukee: "Windows isn't activated. Activate Windows now".. Sinne kun menee, kysytään tuoteavainta (product key), mutta kun sellaista ei ole.

  Sitten siellä on nappi "go to store".. Kun klikkaa, kaupassa on Windows 10 hintaan 199,99$

  Vaikka tuon aktivoinnin tuosta varmasti saisinkin kuntoon, voin sanoa että puheet ilmaisuudesta voidaan haudata 100% lähitulevassa.

  Microsoft ottaa ensin kotikäyttäjät +monet hölmöläisfirmat lähelleen tällä ilmaisspäivityksellä ensin. Nostaa sitten koukuissa hemmetin isoon paattiinsa manipuloitavaksi taas joka suhteessa.

  Fiksut ovat jo aloittaneet siirtymän pois Windowsista askel kerrallaan. Vähintään Microsoft Officen voi jo korvata uudella LibreOffice 5:llä, joka on melko mullistava julkaisu.
 • #13
  Originally posted by guy_fawkes:
  Aktivointikoodia ainakaan minulle ei ole lähetetty tai sellaista näkynyt päivityksen aikana. Kasin tai seiskan koodi ei käy. "Go to settings to activate Windows" linkki on työpöydällä oikeassa alakulmassa...
  Et ilmeisesti ole lukenu mitään näistä miljoonasta eri saitista ja artikkelista, jotka neuvoo tuon asennuksen kanssa. Siun pitää päivittää Windows 7 tai 8 kympiksi, että se aktivoituu -- päivitys tapahtuu joko Windows Updaten kautta tai Microsoftin Media Creation Toolilla. Puhdas asennus tyhjälle kovolle ei käy, eikä käy vanhojen Windowssien lisenssiavaimet.
 • #14
  Jep, eli pitää päivittää wanhan vinkan päälle, kuten yllä on sanottu. Hyvin aktivoitui sillä tavalla.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.