Digitoday: Suomalaisnainen teki yllättävän ratkaisun Windows 10 -päivityksen takia

uutinen julkaistu:31 toukokuuta, 2016

Microsoftin päätös ujuttaa Windows 10 -päivitys suositeltujen päivitysten joukkoon on aiheuttanut monilla ongelmia. Ongelmia kohtasi esimerkiksi Leena Aro, jonka tarinan Digitoday kertoi tänään. Arolta oli monien muiden tapaan jäänyt huomioimatta Window 10 -päivitys, joka oli lähtenyt asentumaan automaattisesti aamulla kun Aro käynnisti tietokoneensa. Aron epäonneksi hän teki käynnistämisen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Sankka joukko toivoo että Windows 10 tuputus myös loppuu oikeasti heinäkuussa. Kukaan ei halua pelata venäläistä rulettia PCllään, eikä ostaa W10 yhteensopivia sovellusohjelmia ja oheislaitteita vain päivittämisen ilosta.

  Moni onkin siirtynyt jo kokonaan sattuneesta syystä Ubuntu Linux leiriin.
 • #2
  Tuo kympin tyrkytys on ollut pakkopullana jo liki vuoden. Sille kyllä voi jotakin, päivityksiä en pidä automaattiasennossa, ja sivulla klikkasin valmiiksi ruksatun "suositellun" W10 muutoksen osastoon piilota päivitys, jo ajat sitten. Eipä ole häirinnyt tuon jälkeen.

  Moni tuttu on jättänyt päivitykset automaatille, harmillisesti ja nyt katuen. W8.1 vielä sallii päättää itse, haluanko jonkin päivityksen vai en. W10 vain rynnii kysymättä, yksi moinenkin on pöydällä.

  Tuskin MS tyrkyttäisi kymppiä näin pontevasti, ellei saisi siitä jotain suoraa hyötyä? Arvatenkin haluavat lopettaa W7 ja 8 tukemisen, resursseja "turhaan" vievinä. Mutta on tuossa muutakin, kymppi siirtää päätösvaltaa pois käyttäjältä.

  Siinä pitää esim.itse valita: Älä käytä konettani tukiasemana naapureiden päivittämiseksi. Ei aiemmat versiot moista edes ehdottaneet. Omavaltaisen toiminnan vastineeksi ei kuitenkaan tarjota mitään parannusta, käyttäjä voi näemmä vain hävitä tuossa.

Vastaa tähän viestiketjuun