Netti jakoon sähköverkon kautta – kokeilussa TP-LINK Powerline-adapteri

uutinen julkaistu:5 syyskuuta, 2016

Kotona tai toimistolla saattaa tulla tilanne, jossa seinässä oleva verkkopistoke on työpisteen sijoittelun kannalta huonossa paikassa ja vaihtoehtona on joko luottaa langattomaan verkkoon tai vedellä piuhoja pitkin huoneistoa. Yksi ratkaisu on käyttää olemassa olevaa sähköverkkoa, sillä yleensä perinteisiä pistokkeita löytyy verkkoreikiä paremmin. Tällaisen mahdollistaa esimerkiksi TP-LINKin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Oliko laitteet saman vaiheen pistorasioissa?

  Cat5 kaapeli voi heittää roskikseen.
 • #2
  Originally posted by etrade:
  Oliko laitteet saman vaiheen pistorasioissa?
  Kyllä.
 • #3
  Edullisimmista malleista kommentoin, että vastaava halvemman mallin TP-linkin laitteisto ei toiminut Anvian Watson Boxin kanssa pätkääkään. Kuva pätki satunnaisesti aina minuutteihin asti tuntemattomasta syystä.
 • #4
  Testasitteko myös radiohäiriöt? Monet sähköverkkoa käyttävät lan-adapterit aiheuttavat voimakkaan häiriön hf eli lyhytaaltoalueilla. Radioamatööri OH7EML, Kai T.

  KAI TIMOSKAINEN RÄÄKKYLÄ www.iki.fi/kaitim
 • #5
  Jatkojohtoratkaisu ei liene paras mahdollinen. Mieluummin suoraan pistorasiaan nuo adapterit ja samoinpäin vaiheen ja nollan suhteen.
 • #6
  Itsellä kokemusta vain Powerline-adapteriparista, mutta sama idea siirron osalta, data kulkee sähköverkossa.

  Sitä adapteria ei kyllä voi varauksetta suoitella. Periaatteessa sillä parhaimmillaan pääsi todella hyviin nopeuksiin, mutta välillä jonkun sähkölaitteen kytkeminen päälle romautti siirtonopeuden ja heitti pingin taivaisiin. Esim. aina toistettavana ilmiönä oli tietokoneen kanssa samassa huoneessa olevan Yamahan syntikan päälle laitto - netin toiminta romahti joka kerta ja palautui n. 20 s syntikan sammutuksen jälkeen. Myös ihan eripuolilla taloa olevien laitteiden käyttö aiheutti välillä saman.

  Jatkojohdon kanssa yhteysnopeus huononi oleellisesti myös siinä "ongelmattomassa" tilassa.

  Meillä varmaan on keskivertoa pidemmät piuhavedot, ja voi toimia hyvinkin pienemmässä asunnossa, mutta kannattaa silti ehdottomasti ostaa tääläiset sähköverkkolaitteet avokaupalla, jotta ne saa kokeiltua ja vietyä takaisin, mikäli ei omassa kämpässä toimi.

Vastaa tähän viestiketjuun