Onko näytönohjaimet loppu? Tästä se johtuu

uutinen julkaistu:29 kesäkuuta, 2017

Ennen juhannusta Verkkokauppa.com tiedotti epätyypillisestä ilmiöstä, jossa grafiikkaohjaimia ostetaan kerralla suuria määriä. Tämän johdosta näytönohjaimien saatavuus on heikentynyt. Ilmiö ei rajoitu pelkästään Verkkokauppa.comiin eikä edes Suomeen, vaan kyseessä on laajempi ilmiö. Syy äkilliseen GPU-ostobuumiin on ilmeisesti kryptovaluuttojen louhintakiinnostuksen kasvussa. Hiljattain ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Jotenkin tuo kryptovaluutan louhiminen haiskahtaa joltain epämääräiseltä, onko tuossa lopulta kyseessä jokin suuri vedätys tai peitetoiminta jollekkin verkossa tapahtuvalle tai valmisteltavalle rikollisuudelle tai verkkohyökkäykselle.
  Koneillahan ei varsinaisesti "louhita" mitään valuttaa, vaan koneilla suoritetaan jotain laskentatehoa vaativaa tehtävää, ja koneen omistajalla ei loppujen lopuksi ole mitään tarkkaa tietoa siitä mitä tuo "kryptovaluutan louhinta" koneella suorittaa, käykö se läpi verkosta kerättyä tietoa kasaten tietopankkia jotain verkkomainontaa varten vai kenties jotain suurempaa verkkohyökkäystä tai muuta verkon väärinkäyttöä varten.
  Valuutallehan ei syntyisi muuten mitään arvoa ellei joku taho olisi valmis maksamaan suuria summia siitä että saa käyttöönsä lukemattomien tietokoneiden laskentatehon ympäri maailmaa, ja saa siinä samalla käyttöönsä näiden tietokoneiden verkkoyhteyden.
  Eli keitä nämä maksavat tahot ovat, Nasa, CIA, NSA, Fsb vaiko joku muu venäläinen taho, ja miksi he ovat valmiita tästä maksamaan ja kuka valvoo sitä mitä näillä käyttöön ostetuilla tietokoneilla tehdään?
 • #2
  Melkei kuukaude ollu kortit loppu ja ethereumista höpisty koko sen ajan. Hyvä että hardware.fi toimii uutisoinnin edelläkävijänä. Seuraava artikkeli vois olla siitä että AMD on tuomassa uuden prosessorin ulos, Ryzeniksi taitavat sitä kutsua. Kuulemma parhaassa suorittimessa on 8 ydintä ja 16 säiettä!

Vastaa tähän viestiketjuun