Automaattisesti käynnistettävien ohjelmien poistaminen

 • #1
  Mistä voin tietää, että mitä poistan tietokoneelta selaimen (IE Explorer 11) käynnistyessä? Haluaisin poistaa kaiken turhan ohjelmien (Käyttöjärjestelmä Windows 7) ja selaimeen tarttuvien lisäosien avautumisen? Tarvitsen tietoa tai tiedoston?
 • #2
  Ensin kannattaa tarkistaa, ettei mitään turhaa ole automaattisesti käynnistymässä taustalla kun avaat tietokoneen.
  Käynnistä -> Suorita ja kirjoita msconfig
  Avautuneen ikkunan Ohjelmat-välilehdeltä kannattaa poistaa kaikki turha. Riittää kun listaan jättää valitkusin virustorjunnan, näytön- näppäimistön-, hiiren-, oheislaitteiden ajuriohjelmistot ja virtuaaliasemien ohjelmat. Esm. turhat Adoben, Spotify ja DivX roskat voi hyvin poistaa valinnoista.

  Tämä onnistuu myös eri hallintaohjelmien kautta (kuten CCleaner.


  Selaimen puhdistus on asia erikseen ja riippuu paljolti selaimen kunnosta.
  Yksi tapa tehdä syvä puhdistus on ohjelmalla HijackThis. Täällä hieman ohjeistusta, mutta alkuun pääsee jo googlettamalla "HijackThis log analyzer" ja liitämällä saadun lokin niihin.
  Kun kaikki selainten roskat on valittu niin HijackThis myös osaa poistaa ne. Mutta jos on hieman epävarma on hyvä kysyä apua foorumeilta.

  EDIT: Ja tietenkin näitä ennen virustorjunta- ja antispywareohjelmat on hyvä vetää läpi. (Esim. ohjelmilla kuten Ccleaner, AdwCleaner ja/tai Advanced SystemCare Free)
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. lokakuu, 2015 @ 16:50

Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.